EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: SIMONA FLOREA

Instagram: @simonaflorea
Hjemmeside: simonaflorea.art
Facebook: Simona Florea Art

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver.
Mit navn er Simona Florea og jeg er en rumænsk - svensk kunstner, mor og kone. Jeg bor i Malmø i Sverige. Jeg er autodidakt og har malet i 15 år, men jeg har tegnet, farvet og skrevet fra en meget ung alder.

Jeg arbejder med akryl, hovedsageligt på større lærreder. De fleste af mine malerier kredser om og/eller skildre den feminine styrke og skønhed. Jeg stræber efter harmoni og balance mellem skarpe linjer, bløde kurver og farver.

Alle mine malerier starter normalt med behovet for at udtrykke en indsigt eller begivenhed, en observation, en lært lektie og/eller en følelse. Jeg forsøger at identificere elementerne i historien og derefter arbejde på at sammenstykke dem. En stor del af tiden går til at forske i emnet, for eksempel for at forstå farvetemaet, motivet samt det der bedst kan beskrive, hvad jeg gerne vil kommunikere. Dette gælder også for bestilt arbejde, men her er fokus på klienten. Farve paletten er lige så vigtig som maleriets egentlige motiv, hvis ikke endnu mere. For at opnå harmoni og balance mellem alle elementerne i maleriet blander jeg hver valgt farve i alle de andre farver. Så alt blå ville have, lad os sige rød og gul i dem, hvis gul og rød ville være de andre farver, som jeg arbejder med. Derfor er blanding af farver en ekstremt tidkrævende proces. Alt mit arbejde er ledsaget af sin egen historie og nedenfor finder du teksterne til nogle af dem.

Med hensyn til min inspiration - er den baseret på mine personlige erfaringer som kvinde, men også kvinder i almindelighed. Jeg bruger naturen som den bedste lærer, når det kommer til at vælge mine farvepaletter. 

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde påvirkede din karriere.
Som en kvindelig kunstner og mor har tingene udviklet sig meget langsommere, og meget vanskeligere. Jeg har måtte komme mig efter en alvorlig udbrændthed som følge af at arbejde i et arbejdsmiljø, der ikke er så venligt for mig som kvinde. Jeg gik ind i min graviditet, uden at indse at jeg var udbrændt. Dengang delte jeg min tid mellem min kunst og mit daglige job. Bogstaveligtalt malede jeg indtil min mave var i vejen for at nå lærredet. Jeg gjorde det, fordi jeg nægtede at acceptere at være en kvinde og at blive mor ville hindre mig i at nå mine deadlines og mine mål. Jeg har, siden for et par år tilbage, kommet mig og lært at respektere min krop og acceptere at det bliver nødt til at tage længere tid for mig som en kvinde og mor, at nå mine mål.

Kan du nævne nogle andre kvindelige (kunstner), der inspirerer dig og forklare, hvorfor de gør det?
Josephine Baker er en stor kilde til inspiration. Men der er så mange andre, der har bevæget sig gennem samfundets strømninger og dets begrænsende krav. Tjent menneskeheden uden at opgive, hvem de var. Disse kvinder inspirerer mig dagligt!

Hvad har været det mest udfordrende aspekt ved at være en kvindelig kunstner?
Jeg spekulerer ofte på, om jeg skulle forklare og gentage mig selv så meget samt have lige så meget tålmodighed, hvis jeg havde været en mand?

Ud over det, er det meget udfordrende at være mor og kunstner, især i forsøget på at gøre sig bemærket i sin karriere. Det har gjort fremskridtene så meget sværere og meget langsommere. Der er andres behov, der konstant bliver nødt til at komme først, og der er altid for lidt tid.

Hvad kunne du tænke dig, at folk bemærker ved dine værker?
Mit arbejde er faktisk meget kvindeorienteret, da jeg er en kvinde, der fortæller en historie, men gennem mit arbejde stræber jeg efter at frembringe den skønhed, som hver fase af vækst bringer, uanset hvor vanskelige nogle måtte være, og også at minde os alle om, at det feminine virkelig er en styrke og noget, som vi bør tillade os at vågne op til, at dyrke og være stolte af.

Jeg vil også gerne have, at både mænd og kvinder bliver opmærksomme. At inspirere dem til at arbejde hen imod at lukke den eksisterende kløft mellem dem, både hjemme og på arbejdspladsen. Jeg vil gerne bidrage til en ændring gennem mit arbejde, og for fremtidige generationer vil have mindre eller helst ingen af de problemer, som vi står over for i dag. Dette er en af grundene til, at mine malerier ledsages af tekster.

Og endelig vil jeg have mit arbejde til at forbedre de gode følelser både i sine seere såvel som det miljø, det er placeret i, fordi vi virkelig har brug for at fokusere mere på det, især nu.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg MUNTHE ART MONDAY her