SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: CHRISTINA ELVIRA GODSK

Instagram: @elviragodsk/
Hjemmeside: elviragodsk.com
Facebook: Elviras værksted / @christinaelviragodsk
Profession: Billedkunstner

Introducer dig selv og fortæl os om hvad du laver

Mit navn er Christina Elvira Godsk. Jeg er billedkunstner og arbejder i et figurativt og narrativt univers. Jeg Illustrerer og fortæller historier om at være menneske, bygger bro mellem virkeligheden og min fantasi. Jeg er optaget af spørgsmål om identitet, kultur og de nære relationer. Min familie er en broget blanding af forskellige kulturer og religion, så det kulturelle aspekt fletter sig derfor på mange måder ind i mit udtryk og i mine fortællinger.

De figurer jeg skildrer befinder sig ofte i en drømmelignende tilstand, mest tilstede i deres eget univers. De seneste par år er portrætmaleriet begyndt at fylde mere og mere i mit arbejde. Da Danmark lukkede ned den i marts 2020, begyndte jeg at lave små portrætter af folk ud fra foto. Midt i denne nye afstand til hinanden som Covid 19 medførte, fik de nære relationer ny betydning. Jeg blev optaget af alle de fotos, som vi i dag har liggende på vores telefoner - de er næsten som en dagbog over gode minder fra vores liv. Der er for mig enormt meget energi i dette samspil mellem fotos fra ukendte personers og min fortolkning heraf - der opstår en form for ny fælles historie og en spejling i hinanden.

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

For mig har det at blive mor haft den største betydning for min kunstneriske karriere. Jeg havde meget svært ved at skifte mellem den opmærksomhed og nærvær, mor rollen krævede af mig og den fordybelse og afstand til familien, som jeg havde brug for til at skabe min kunst.

Det var svært at finde overskuddet og ro til at skabe. Da mine børn var helt små (jeg har 3 børn) stoppede jeg derfor med at male. Det var et stort afsavn og identitetstab, men en konsekvens af min rolle som mor og den stabilitet som familielivet krævede. I stedet tog jeg i den periode en bachelor i pædagogik og æstetiske læreprocesser og fordybede mig i formidling af kunst og kulturprojekter til børn og unge. I dag faciliterer jeg små og store kunstprojekter til børn og unge i tæt samarbejde med skoler og dagtilbud.

Kan du nævne nogle andre kvindelige (kunstner), der inspirerer dig og forklare, hvorfor?

Jeg bruger meget instagram til at holde øje med hvad der sker i kunstverden uden for Danmark. Instagram er fantastisk værktøj til det og der er så mange vildt inspirerende kvindelige kunstnere. Fortiden holder jeg øje med Rusudan Khizanishvili og Jessie Makinson, to kvinder som begge arbejder i et fabelagtigt mytologisk univers. Der er knald på farver mønstre og fortælling. Der er noget ukendt og eksotisk på spil i en fantastisk forening af drøm og virkelighed.

Som en pendant til disse to kunstneres magiske universer, får jeg lyst til at nævne den danske tegner Nikoline Werdelin. Hendes underspillede og satiriske tegninger kan jeg dykke ned i igen og igen. Hun er fabelagtig til at observere og fortolke mennesker og kultur - hun rammer så skarpt.

Hvad har været det mest udfordrende aspekt ved at være kvindelig kunstner?

At være billedkunstner er fyldt med udfordringer og glæder, som ikke nødvendigvis knytter sig til det at være kvinde. Det er et meget personligt og til tider ensomt arbejde, som fylder hele ens liv. Der er kun én ansat i mit firma, så alle op og nedtur, samt arbejdsopgaver er jeg ene om og ansvarlig for. Det er et vilkår, som ikke alene er knyttet til det at være kvinde.

Men måden som jeg går til mit arbejde på, er ofte mere styret af mine følelser og intuition end af rationelle og strategiske planer, hvilket jeg tror er kendetegnede for mange kvinder.

I den skabende proces bruger jeg mine følelser og intuition som et værktøj. Men i de mere praktiske dele af mit virke, øver jeg mig hele tiden på ikke lade mine følelser styre.

Hvad kunne du tænke dig, at folk bemærker ved dine værker? Vi har alle historier at fortælle. De behøver Ikke at være ekstraordinære for at være interessante og de behøver ikke at være mainstream for at få en plads. Hvis vi tør at se os selv i øjnene, bliver vi bedre til at se andre i øjnene og møde dem med åbenhed og refleksion. Jeg ønsker i mine værker at kunne spejle det kendte og det ukendte i os selv, ved at røre det sted hvor virkeligheden og det eventyrlige flyder sammen og skaber en ny fortælling.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg MUNTHE ART MONDAY her.