SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: KAREN LEDERER 

Instagram: @krlederer

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Jeg er kunstner bosiddende i Brooklyn, som inkorporerer teknikker fra trykkeriet på malerier. Nogle elementer af mit arbejde er grafiske og flade mens andre er mere præcist gengivet og maleriske. Lige nu arbejder jeg på en soloudstilling der åbner på Morgan Lehman Gallery i New York d. 8. september. Mine seneste malerier udforsker temaer såsom moderskab, kuration og kunstnerisk indflydelse. Scenerne, som jeg gengiver, er virkelighedstro men føles alligevel forskellige fra den verden, vi lever i. De simulerer vores nuværende eksistens i den fysiske verden såvel som i den digitale.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Det er svært at sige, hvordan min karriere havde været anderledes, hvis jeg ikke var kvinde. Jeg har været heldig at arbejde sammen med nogle skønne mennesker i kunstverdenen, og fremvist sammen med andre fantastiske kunstnere. Jeg er blevet mor for nyligt, hvilket betyder at jeg balancerer mere end jeg gjorde før. Tiden i studiet er mere begrænset, men også mere forsætlig end før. Når jeg arbejder med min kunst, er jeg virkelig fokuseret. Jeg føler aldrig at mine malerier har været bedre, fordi min tid væk fra studiet gør, at jeg ser dem med friske øjne, og derfor er mine beslutninger mere velovervejede.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Der er så mange kvindelige kunstnere som inspirerer mig! Jeg elsker Maija Isolas tekstildesigns. Jeg kigger ofte på hendes mønstre som hun har lavet for Marimekko, og de har helt sikkert indflydelse på mine egne farve- og mønstervalg. Jeg beundrer Polly Apfelbaums værker. De sprudler af farve, og jeg elsker at hun udforsker så mange medier såsom keramik, tekstiler og trykkeri. I øjeblikket er jeg fuld af beundring for Mary Cassatt. Hendes afbildning af mor og barn har talt til mig på det seneste, da jeg udforsker samme temaer med mine egne værker. Hendes print er så følsomme, men samtidigt nuancerede.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Jeg føler, at mandlige kunstnere har friheden til at male stillebener såsom blomster, hvor kunstverdenen blot ser det som ”edgy”. Når kvinder maler de samme motiver, bliver de blot stemplet som ”feminine” og bliver dermed ikke taget lige så seriøst.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Mine værker refererer ofte til hinanden. Jeg ville elsker for folk, at de så forbindelserne mellem dem, og den større historie som de fortæller.

Karen har vores VOSALYN top og VANTASIC kjole på.