SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: LAURA THERESIA KÖHLER

Website: www.lauratheresiakoehler.com
Instagram: @lauratheresiakoehler

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Jeg er født i Geneve i Schweiz i 1980. Som seksåring flyttede jeg med min familie til det sydvestlige Tyskland. Efter jeg blev færdiguddannet fra University of Applied Sciences i Trier, fik jeg et job som modedesigner og sidenhen en ledende stilling for et internationalt modebrand i Tyskland. Men i løbet af den periode, fandt jeg ud af, at jeg ikke kunne følge mine instinkter og kreere min egen selvstændige lykke og glæder i den position. Jeg følte, at noget skulle ændre sig, hvis jeg skulle opnå en tilfredshed med mit eget liv. Når jeg ser tilbage på det i dag, har den periode været med til at finjustere min stil og skabe mine glædesfyldte og legende kunstværker.

Man kan også se den påvirkning som modeindustrien har haft på mig i mine værker. Eksperimentelle farver og rytmer er temaer, som jeg elsker at gøre brug af på mit lærred. At være kreativ har altid været en vigtig del af mit liv. Som otteårig begyndte jeg at tegne portrætter med blyant og som femtenårig malede jeg nærmest abstrakte landskaber på hjemmelavede lærreder. Selv i dag kan man ane landskaberne i mine malerier. Pandemien gav mig chancen til at bruge mere tid på at male. Endelig blev jeg det, som jeg gerne ville være: en passioneret kunstner. I september 2020 besluttede jeg mig for at sælge mine værker. Efter at jeg er begyndt at sælge dem er antallet af samlere begyndt at vokse. Mine værker bliver distribueret til adskillige private samlinger såvel som offentlige bygninger og kontorer i Tyskland, Cypern, Storbritannien, Canada, USA og Kina. Jeg nyder at male i mit studie i Bielefeldt.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Som modedesigner var det utroligt svært for mig at sætte mig op imod mine mandlige kollegaer. Over årene blev jeg nødt til at lære at være stærk og forsvare mine kreationer overfor de mandlige chefer. Heldigvis betyder det ikke noget i kunstverdenen om jeg maler som kvinde eller mand. Efter min mening betyder køn ikke noget i kunstverdenen. Jeg har i hvert fald endnu ikke oplevet at blive behandlet anderledes, fordi jeg er kvinde. I denne verden er der ingen ulemper for mig, kun fordele. Alt handler om personlige betragtninger. Hvis vi føler os svage, vil vi blive behandlet ligeså.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg voksede op med bøger om Catherine Marie-Agnès Fal de Saint Phalle. Jeg beundrer hendes farverige ”Nanas”. Shirley Jaffe inspirerer mig også. Hun begyndte sin karriere som abstrakt ekspressionist, men bevægede sig senere over i en mere geometrisk stilart. Det resulterede i megen kritik, fordi hendes stil bevægede sig i en anden retning end andre kunstnere på hendes tid. Jeg elsker hendes farverige, abstrakte og geometriske malerier som stadig fremstår tidløse i dag.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

At nå folk, at røre dem inderst inde og gøre kunsten levende og håndgribelig. Men det er de samme problemstillinger alle kunstnere står overfor, kvinder som mænd.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg er vild med spørgsmålene omkring hvad farver og lys gør ved vores humør. Det er mit personlige mål at viderebringe glæde med mine farverige og abstrakte malerier. Jeg ønsker at give beskueren en øjeblikkelig følelse af glæde, når han eller hun dykker ned i min verden. Mit alternative univers benytter sig af repeterende former, der leger med det abstrakte. Formerne kommer til syne under processen og skaber til slut sin egen historie med dets intense farver. En fortælling uden ord, fortalt med et skjult sprog fra sjælen, min sjæl. Jeg skaber det jeg elsker. Abstrakt, lyst, glædesfyldt og farverigt.

Laura har vores VIVID og VILLAST strik på.