SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: ELLA BRIL

Instagram: @ella.bril
Hjemmeside: www.ellabril.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Ella Bril, jeg er 26 år og er hollandsk kunstner. Jeg arbejder lige nu skiftevis i Holland og Spanien. Jeg elsker at mixe og matche forskellige farver, for at udforske hvad det gør ved øjet der ser. Jeg elsker naturen i enhver form. Mennesker fascinerer mig og verden holder aldrig op med at overraske mig. Det er alt sammen noget, som inspirerer mig til at male.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg føler, at der er meget som ændrer sig i verden lige nu, når det kommer til ligestilling. Flere sociale og kulturelle emner bliver diskuteret og gennemgået. Men når det så er sagt, mens jeg skriver dette, har USA’s Højesteret gjort en ende på den konstitutionelle ret til at få en abort. Det er hjerteskærende, og det viser at verden endnu ikke har accepteret det faktum, at kvinder har ret til at tage deres egne valg her i livet.

For mig personligt, har jeg ikke været negativt påvirket af det faktum, at jeg er en kvindelig kunstner. Måske på grund af det land som jeg (heldigvis) bor i. Men når jeg tænker mig om, så har jeg oplevet, at folk sommetider generaliserer på sociale medier. Jeg blev repostet på en kunstprofil med nogle andre både mandlige og kvindelige kunstnere, og noget af den respons der kom var meget negativt ladet mod de kvindelige kunstnere. Så ja, det er noget man oplever.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Der er så mange fantastiske og talentfulde kvindelige kunstnere derude. Jeg kan huske, da jeg selv startede med at lægge mit arbejde op på Instagram. Jeg søgte en hel del efter andre kunstnere som inspirerede mig. På ingen tid havde hele algoritmen ændret sig, og det eneste jeg så var kunst. Det gjorde mig virkelig begejstret for det føltes som at åbne en digital dør til Narnia. Nogle af de kunstnere som inspirerede mig dengang og stadig gør det den dag i dag er; Peggy Kuiper, Iryna Maksymova, Chloe Wise, Danielle Orchard og Ines Longevial. Udover over dem kan jeg også nævne Merlene Dumas, Frida Kahlo, Louise Bourgeois og Yayoi Kusama.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Min største udfordring er, at jeg konstant føler en trang til at sammenligne mig med andre. For det meste op imod andre kvindelige kunstnere. Altså, jeg bliver virkelig inspireret af andre kvindelige kunstnere, men jeg begynder også straks at tænke gør jeg nok? Er jeg god nok? Men i sidste ende tænker jeg, at mandlige og non-binære kunstnere oplever at have de samme tanker. Det er en skam for alle arbejder forskelligt, og der er virkelig ingen grund til at sammenligne sig med andre. Alle arbejder i forskelligt tempo.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Min kunst er moderne og for det meste figurativt. Jeg kan godt lide at blive inspireret af mine omgivelser. Mennesker spiller en stor rolle i mine værker. Jeg er fascineret af, hvad folk gør og ikke gør. Både positivt og negativt set. Jeg kan blive draget af en persons blik, tanker, udseende og følelser og kan skabe en historiefortælling omkring det. Det er grunden til at der ofte er en central figur i mine værker. Det er op til beskueren at opdage og tolke den fortælling.

Ella har vores VAMP strik og VILLAST bluse på.