SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY:
MIRTHE BLUSSÉ

@mirtheblusse
www.mirtheblusse.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er MIRTHE BLUSSÉ. Jeg arbejder som abstrakt kunstner i henholdsvis Amsterdam og Barcelona. Jeg blev uddannet fra det royale kunstakademi i Haag i 2007. Min kunstpraksis er centreret omkring illustrationer, malerier og collager.

Foto: Studio Léo Martin
Foto: Beatriz Janer

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Fællesnævneren i min kunst er en søgen efter en balance mellem en minimal komposition og en mere intuitiv tilgang. Jeg bliver virkelig inspireret af naturen, og jeg går lange ture i bakkerne så snart jeg har mulighed for det. Folk fortæller mig ofte, at min kunst giver dem en følelse af ro, og at se på det for dem til at føle sig fredfyldte. Jeg tænker, at det er et resultat af den måde, som jeg arbejder på. Jeg bruger mange timer i mit atelier, hvor jeg kreerer i stilhed og lader tingene ske. Jeg arbejder meget intuitivt. Når det er noget, som inspirerer andre og som skaber en dybere forbindelse med dem selv, så føler jeg mig velsignet.

Foto: Beatriz Janer

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Det er simpelt for mig: Mit arbejde er min passion! Så jeg arbejder hårdt for det ligesom så mange andre – mænd som kvinder. Jeg har aldrig forstået, hvorfor nogen behandler mig anderledes bare fordi jeg er kvinde. Men heldigvis ændrer tiderne sig! Så i stedet for at brokke mig, vil jeg hellere være en del af forandringen og hjælpe med at bane vejen for fremtidige generationer – både mænd og kvinder!

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg er meget inspireret af kvinder såsom Ethel Adnan, Yoko Ono, Helen Frankenthaler, Patti Smith, Maya Angelou, Georgia O’Keeffe, Ana Mendieta, Francesca Woodman, Rei Kawakubo, Barbara Hepworth, Leonora Carrington og Charlotte Perriand. De er energiske, poetiske og intellektuelle kunstnere som kombinerer deres unikke talent med originalitet, vedholdenhed og en stærk vilje.

Jeg er fuld af beundring og motiveret af nutidige Rosemarie Auberson, Antonia Showering, Dani Schafer, Nengi Omuku, Nadia del Pozo, Marlene Dumas, Daisy Parris, Claudy Jongstra og mange andre. Gennem deres værker har de skabt et rum til at forbinde os med vores følelser og fantasi, hvilket jeg synes er meget berigende. Jeg tror på, at dette hjælper os til at definere og forstå os selv og andre.

Mirthe har vores VALLEN kjole på.

Fotos: Foto: Studio Léo Martin, Beatriz Janer

Foto: Studio Léo Martin