SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: Elizabeth Power

Instagram: @elizabethpowerart
Website: https://www.elizabeth-power.com

Introducer dig selv og hvad du laver

Jeg hedder Elizabeth Power og er en kunstner fra St Leonards on Sea i Storbritannien. Mine malerier henter inspiration fra kolorister som Matisse, Hockney og Tal R. Jeg maler primært landskaber og stilleben på en løs og abstrakt måde. Jeg prøver at fylde mine malerier med liv og livskraft ved at bruge en rig farvepalet til at omdanne enhver scene til følelsen af en varm middelhavsdag. Især efter det år, vi alle har haft, tror jeg at vi alle kunne klare lidt eskapisme!

Jeg er blevet repræsenteret af blandt andet The Royal Academy, Heals, British Vogue, London Design Festival, Print Club London, Art For Charity Collective og Delphian Gallery.

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Altså, jeg er mor til et lille barn, så det har haft stor indflydelse på min karriere. Det betyder at jeg er nødt til at kæmpe mere for at blive set, da jeg ikke er i stand til konstant at deltage i kunst åbninger, samt at jeg har mindre tid til at arbejde i, da jeg skal jonglere med min karriere og at være mor.

Dette har dog gjort mig mere drevet end nogensinde til at få succes, da jeg vil bevise at jeg kan gøre det og vise mit barn et godt eksempel, på at du kan være hvad du vil, hvis du arbejder hårdt for det! Jeg har også mange meget støttende kvindelige kunstner venner, og jeg føler at der er et reelt kammeratskab mellem kvindelige kunstnere. Da vi ved at vi har brug for at vi hjælper hinanden, for at blive set i denne mandlig domineret industri! Så jeg promoverer konstant og prøver at udstille med talentfulde kvindelige stemmer inden for kunsten.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Åh, der er så mange!

Yulia Iosilzon- Jeg er vild med hendes brug af farver, legene linjer og eventyrlige følsomhed.

Jadé Fadojutimi- Den mest fantastiske abstrakt maler, en ung superstjerne!

Daisy Parris - En anden fantastisk abstrakt maler med udtryksfuld maling, fuld af følelser.

France-Lise McGurn - En utrolig dygtig figurativ maler, som holder sine malerier meget løse og frie. Som spilder ud af lærrederne på væggene, bogstaveligt talt!

Chatal Joffe - Sandsynligvis min yndlings levende portrætmaler. Hendes evne til, at fange sine modellers følelser ved hjælp af meget en tyk penselstrøg samt simple linjer, er forbavsende og ren skønhed.

Cathy Tabbakh - En vidunderlig maler med kærlighed til planter og farver. Hun står mit hjerte nært!

Hvad har været det mest udfordrende aspekt i at være kvindelig kunstner?

Det må være, som før nævnt at skulle jonglere med min tid som mor og kunstner. Det forventes, at jeg udstiller og producerer lige så meget arbejde som alle andre, selvom jeg har halvdelen af tiden til at gøre det i!

Hvis du kunne eje et kunstværk, hvad ville det være, og hvorfor?

Sandsynligvis Matisses åbne vindue (jeg har det i print), da det minder mig om ferier i det sydlige Frankrig og jeg elsker farvepaletten! Ellers ville jeg elske hvad som helst af Lee Krasner!

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg med i MUNTHE ART MONDAY HER.