SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: UNA URSPRUNG

Instagram: @una_ursprung
Hjemmeside: www.unaursprung.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Una Ursprung, og jeg blev født i 1985 i Taipei, Taiwan. Nu bor og arbejder jeg i Alsace, Frankrig. Jeg maler hovedsageligt oliemalerier og akvarelværker med temaer som natur, miljø og klima. Jeg har fokuseret på at afbilde landskaber, specielt skove og træer. Gennem hvert et stadie af min kreative udvikling, reflekterede skovene mine egne personlige oplevelser. I begyndelsen af min karriere, studerede jeg i Brittany, Frankrig, og jeg malede for det meste fredfyldte, mytiske skove. Efter afslutningen af min uddannelse, flyttede jeg tilbage til Taiwan, hvor jeg begyndte at male landskaber og skove fyldt med fortidens nostalgi og fremtidens fantasifuldhed. Siden 2016 har jeg boet i det landlige Frankrig, hvor livet er roligt. Her oplever jeg sjældent nogle distraktioner eller humørsvingninger, og jeg er motiveret til at tilpasse mig mine omgivelser. Jeg lever et simpelt liv ved at følge naturens gang, hvilket gradvist har givet mig en mere landlig livsstil. Min kreative lyst stammer fra en tegning af et figurativt landskab og et abstrakt maleri. Jeg kan godt lide at kombinere disse to former for repræsentation. Jeg er også interesseret i en lang række af medier og teknikker for at udforske den rumlige og visuelle sans af maleriet.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg ville ikke selv definere mig som værende ”kvindelig” kunstner, men bare som kunstner. Da jeg startede min karriere, følte jeg ikke, at det at være kvindelig kunstner kom med udfordringer. Måske fik jeg mere opmærksomhed og flere muligheder, som ung, kvindelig kunstner, eller også var jeg bare heldig. Dog havde det en stor indvirkning på min karriere, da jeg fik familie og børn. Det er det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner. At kunne finde en balance mellem at være kreativ og tage sig af sine børn. At være kreativ er et job som kræver en høj grad af dedikation og fokus. Men som ny mor er det ikke muligt at hellige mig til det kreative.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Min favorit kunstner er Helen Frankenthaler. En kvindelig abstrakt, ekspressionistisk kunstner i den mandsdominerede æra i slutningen af 1950’erne og starten af 1960’erne. Frankenthaler hældte store mængder af udvandede pigmenter på sine lærreder. Den fortyndede akrylmaling sank ned i materialet – og farvede det i et slør af farver. Farverne i hendes malerier er intense, men samtidigt lyse og blide. Det er meget smukt. Jeg elsker de landskaber hun maler, og jeg beundrer den måde hun tager verden ind på.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg har aldrig ønsket, at folk skulle se mine værker på en bestemt måde. Mine idéer kommer løbende, når jeg skaber mine værker, og når det så er færdigt, er det helt sit eget. Hvad jeg i stedet ønsker er, at beskueren får sat gang i tankerne eller bliver mindet om en oplevelse, når vedkommende ser mine værker. At dele tidligere oplevelser med hinanden er det jeg anser som værende det vigtigste og mest dyrebare.

Una har vores VENCER og VILLIMA kjoler på.