MUNTHE ART MONDAY: CAMILLE COTTIER

instagram: @camillecottier

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Camille Cottier, jeg er 31 år og er kunstner. Jeg færdiggjorde min uddannelse på kunstskolen i Angers i 2013, og har siden boet og arbejdet i Paris. Mit arbejde har længe drejet sig meget om kroppen og spørgsmål omkring identitet. Jeg har udforsket disse emner de sidste 10 år ved hjælp af imaginære karakterer, som jeg kalder Bonshommes. Jeg har været repræsenteret af galleriet Marguerite Milin i Paris i 4 år, og i øjeblikket er jeg ved at forberede min tredje udstilling med dem, som bliver afholdt i juni. 

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg har så heldig at møde ejeren af mit galleri Marguerite Milin ret tidligt. Hun er en kvinde, som hovedsageligt repræsenterer i kvinder i sit galleri. Hun repræsenterer også mænd, men jeg synes, at hendes fokus på kvindelige kunstnere er berettiget, når man tænker på, hvordan kvinder stadigt er minoriteten i gallerierne. Jeg har også deltaget to gange i velgørenhedsudstillinger med fokus på vold mod kvinder. Personligt har jeg ikke oplevet at blive negativt påvirket af at være kvindelig kunstner. Måske er jeg heldig. Jeg føler, at tingene bevæger sig i den rigtige retning, og der generelt et ønske om at være lige så synlige som mænd. Men der vil først være ligestilling på kunstområdet, når vi ikke længere behøver at nævne kunstnerens køn.

At kunne leve af min kunst var en udfordring til at begynde med. Som kvinde, og specielt som kvindelig kunstner, bliver man nødt til at arbejde hårdere. Men igen, jeg har været heldig at møde mennesker tidligt på min vej, som stadig følger mig den dag i dag. Det er vigtigt at vide, hvem som man bør omgive sig med, særligt når man tænker på sin selvtillid og selvværd. Det er ikke altid nemt som kunstner, hvor der er mange ubekendte, og hvor folk hurtigt kan stille spørgsmålstegn ved dig.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg kan nævne Cecilia Granara, Sophie Calle, Françoise Petrovitch, Claire Tabouret, Jenna Gribbon, Louise Bourgeois, Emma Kohlmann, Lynette boakye og Marlene Dumas. Jeg kan godt lide disse kunstnere, da de rører mig personligt. Der er noget intimt og uforklarligt ved deres værker, og på samme er det leveret med en utrolig styrke. Et paradoks mellem noget smerteligt og sødt, som er fortalt med ærlighed.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg har altid malet instinktivt. At male er en god måde at få afløb for noget. Det er både intimt og personligt. Jeg tænker aldrig rigtigt over, hvordan andre ser mit kunstneriske arbejde, men mere hvilken effekt det har på dem. Hvis folk bliver rørte af det, både negativt og positivt, så ser jeg det som værende en succes.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg MUNTHE ART MONDAY her