SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: JENNY SHARAF

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Jenny Sharaf og jeg er kunstner. Jeg laver projekter globalt, men er for det meste baseret i San Francisco, Californien. Kernen i min praksis er maleri, men mit arbejde strækker sig også til keramik, vægmalerier, installationer, sociale praksis, modesamarbejde og design.

Jenny har vores  på ECUBE PANTS på.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Fordi jeg arbejder med abstraktion, er det altid en undersøgelse og et emne at være kvinde. Sommetider laver jeg malerier, der føles tydeligt feminine, eller i det mindste har en kvindelig energi i sig. Ud over det faktiske arbejde, jeg producerer, kan det at være kvinde være svært i forbindelse med at blive taget seriøst i en patriarkalsk kunstindustri. Jeg har især lagt mærke til at dette gælder indenfor abstrakte kunstnere. Derfor forsøger jeg at transcendere mit køn og udstråle så meget stolthed som jeg kan.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Katarina Gross, Mary Weatherford, Ruby Neri er de første nutidige kunstnere som jeg kommer i tanke om. De er geniale og modige kunstnere, som tilfældigvis også er kvinder, snarere end omvendt. For mig er denne skelnen virkelig inspirerende.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

At være kunstner er generelt en ekstremt udfordrende og konkurrencepræget karrierevej. Sandsynligheden for at bryde igennem som kunstner er lavere end for skuespillere, Tik Tok stjerner osv. Udover at have et talent kræver det også selvtillid, selvbestemmelse og arbejdsmoral. Desuden, selv hvis du besidder de nødvendige egenskaber, skal du stadig bemærkes og støttes af de rigtige mennesker på det rette tidspunkt.

 At være kvinde i en mandsdomineret verden kan forværre de udfordringer, som skyldes konkurrence, selvtillid og behov for at blive accepteret af nøglepersoner. Desuden oplever kvinder i den position ofte øget opmærksomhed og kritik, når de er åbensindede.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Mit arbejde integrerer en masse referencer, som meget få mennesker nogensinde opdager. Jeg bruger ofte farver, bevægelser eller mønstre, men sigter mod at lave mærker fra et underbevidst og intuitivt sted. Jeg er også en livslang kunsthistorie-nørd, så det er de små referencedetaljer der får mig til at føle mig forbundet til kernen af abstrakt kunst.

 Det jeg gerne vil have folk til at bemærke, er, at mit arbejde udstråler en vis ubekymret frihed. En slags ”jeg er ligeglad med, hvad andre tænker” frekvens. Jeg går altid efter at være ufiltreret, aktiv og øjeblikkelig i min udtryksform. Mens jeg måske går i gang med et maleri med en idé i tankerne, tapper instinktets og intuitionens muskler ind og bringer mig ind i en sublim flow-tilstand. Det er en praksis, som bliver stærkere og rigere, jo mere du bruger den. Jeg håber altid, at folk kan føle en forbindelse til denne praksis gennem mine værker.

Jenny har vores på ECUBE PANTS på.