SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: CHRISTINA CÓRDOVA

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Jeg hedder Cristina Córdova, og er figurativ keramisk billedhugger fra Puerto Rico. Med inspiration fra Puerto Ricos rige kulturarv og mine egne fortællinger, stræber jeg efter at fange essensen af den menneskelige form og formidle en følelse af rå sårbarhed i mine skulpturer. Ved at bruge ler som mit primære medium, kombinerer jeg plade og solide konstruktionsteknikker med forskellige overfladebehandlinger, for at udtrykke min kunstneriske vision. Min kreative proces er meget indadvendt og ofte forudgået af en periode med forskning, skitsering og eksperimentering. Jeg udforsker konstant nye måder at skubbe grænserne for keramisk skulptur, ved at inkorporere elementer af blandede medier og lege med skala og lys for at forbedre fortællingen og skabe en multidimensionel oplevelse for beskueren. Gennem mit arbejde forsøger jeg at starte en dialog og skabe en forbindelse til publikummet, ved at opfordre dem til at reflektere over deres egne oplevelser og engagere sig med de universelle temaer som identitet, hukommelse og den menneskelige tilstand.

Christina har vores CHARMING skirt på.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Som kvindelig kunstner har jeg været nødt til at kunne balancere min kunstneriske praksis med udfordringerne ved at passe min døtre, samtidig med at administrerer en husstand. Disse ansvarsområder kan påvirke min evne til at sætte tid og energi af til min kunst, så det er afgørende at skabe en balance mellem arbejde og privatliv og beskytte mine kreative sysler. Som kvindelig kunstner kan jeg medbringe et unikt perspektiv og en unik stemme i mit arbejde. Jeg har i min kunst udforsket temaer som femininitet, identitet og styrke, hvilket skaber en platform for dialog og forandring.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

En kunstner som inspirerer mig, er Vanessa Beecroft, fordi hun har en unik tilgang til at blande performancekunst og visuelle installationer. Et aspekt af Beercrofts kunst, som virkelig resonerer hos mig, er hendes udforskning af den menneskelige krop og dens forhold til rummet. Gennem hendes performance, præsenterer hun en stor gruppe modeller, omhyggeligt arrangeret, poserende i forskellige omgivelser, som skaber en levende opstilling, som udvisker grænserne mellem kunst og virkelighed. Dette dynamiske samspil mellem den menneskelige form, det omgivende miljø og publikum skaber en kraftfuld visuel oplevelse, som udfordrer de traditionelle forestillinger om kunst og æstetik. En anden grund til, at Beercroft inspirerer mig, er hendes frygtløshed i forhold til at løse komplekse sociale problemer gennem sit arbejde. Hun konfronterer ofte temaer som køn, identitet, race og skønhedsidealer og bruger sin kunst som en platform for kommentarer og diskussion. Ved at anvende en bred vifte af modeller og inkorporere provokerende billeder udfordre Beecroft samfundsnormer og får seerne til at sætte spørgsmålstegn ved deres fordomme og forudfattede meninger.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner har været at balancere arbejde og privatliv. At navigere og overvinde kravene til forældreskabet og være dem primære vogter af det hjemlige rige, begrænser tiden, ressourcerne og energien til den kunstneriske praksis, hvilket fører til en kompleks dans af fragmenterede spurter og flerlagskalendere. I de senere år, efterhånden som mine børn er vokset, og mit arbejde også er vokset, har en af mine største udfordringer været at forstå grænserne for min krop, i relation til produktion og håndtering af større arbejde.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg ønsker, at folk lægger mærke til subtiliteterne i gestussproget og sammensatte metaforer. Jeg ønsker også, at folk lægger mærke til den unikke fusion af traditionel og nutidige elementer i mine keramiske skulpturer. Selvom jeg trækker inspiration fra Puerto Ricos kulturarv, inkorporere jeg også moderne teknikker, æstetikker og personlige fortolkninger. Ved at blande det traditionelle med det nutidige, prøver jeg på at skabe kunst som både har rødder i fortiden og har relevans for nutidens kunstneriske landskab. Derudover, vil jeg gerne have folk forbinder sig med lerets ydmyge materialitet, med det rige sprog af farver og tekstur, som består af jordmaterialer og er formet på samme måde, som de har været i tusinder af år.

Christina har vores EXPLAIN top på.