SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: DANTÈ KEDDE

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Hej, mit navn er Dantè Kedde og jeg er en 20-årig kunstner og model. Jeg har villet være kunstner siden jeg var barn, og jeg har arbejdet hen mod den drøm siden da, imens jeg uden forventning blev spottet som model som 15-årig. Min kunststil udvikler sig stadig, den indeholder meget surrealisme, men hvis der er en ting jeg elsker at tage/male og inkludere i nærmest alle kunstværker jeg laver, er det kvinder.

Danté har vores ELEGANCE jacket på.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Hvis noget, har det at være en pige, og især trans pige, påvirket min karriere til det bedre. Fra en meget tidlig alder har jeg altid kunne udtrykke mine følelser i kunsten ved at tegne og male de kvindelige skikkelser jeg altid selv har længtes efter at være. Jeg har aldrig været en som snakker meget, men i min kunst har jeg kunne tale. Nu er min prioritet at være model, og at se hvor det bringer mig. Det er ikke muligt for mig at gå på et fuldtids kunstakademi samtidig med at være model. Jeg laver selvfølgelig stadig kunst, og jeg har altid min lille skitsebog og mit kamera med mig når jeg rejser.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

En kunstner som inspirerer mig, er Frida Kahlo. Da jeg var yngre, omkring 13 år, var der en som så mig tegne og sagde til mig at mine tegninger mindede hende om Frida. På det tidspunkt kendte jeg ikke til hende, men siden da har jeg virkelig beundret hendes arbejde. Hun arbejdede også fra sit indre og brugte kunst som en måde at udtrykke sin følelser på.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

For at være ærlig har jeg aldrig rigtig oplevet nogle udfordringer ved at være kvindelig kunstner. Måske fordi jeg stadig er ung. Jeg har endda aldrig tænkt på det på den måde. For mig har kunst altid været en måde at udtrykke mig selv på og jeg nyder det – jeg prøver nødvendigvis ikke at imponere folk. Jeg gør det for mig.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg er altid nysgerrig på at vide hvad folk ser i min kunst uden at de kender til historien om hvorfor jeg har lavet det. Selvfølgelig laver jeg min kunst af en grund, sommetider fordi jeg kæmper med noget, andre gange fordi jeg bare har lyst til at lave noget smukt. Men folk kan kigge på min kunst helt frit og skabe deres egne historier, medmindre de gerne vil vide nogle mere personlige detaljer, og hvis det er tilfældet, vil jeg gerne fortælle dem mere om mine egne tanker bag.

Danté har vores på ENERA dress på.