SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE OG BØRNEHJÆLPSDAGEN

MUNTHE er gået helhjertet ind, at alle piger, som af mange årsager enten er anbragt hos en plejefamilie, på en døgninstitution eller et opholdssted, i forbindelse med deres konfirmation får et gavekort på kr. 900 til en af MUNTHE’s forretninger. Formidlingen kommer til at foregå̊ gennem den danske, almennyttige hjælpeorganisation Børnehjælpsdagen, der er organiseret som en erhvervsdrivende fond. Børnehjælpsdagen arbejder med at styrke de personlige og sociale kompetencer hos anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Formålet er at gøre de unge mennesker mere robuste og give dem bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv.

Mange anbragte unge kommer fra familier, hvor det økonomisk kan være svært at hamle op med de fester og den gaveregn, som konfirmander fra de mere traditionelle familier oplever. Konfirmationstøj, festen, udgifter til den blå̊ mandag er alt sammen noget der løber op - og kan være utrolig svært at leve op til, hvis man ikke har ressourcerne. Når MUNTHE igen har henvendt sig til Børnehjælpsdagen med ønsket om at bidrage, så̊ er det for at afhjælpe noget af det pres, som de unge piger oplever.

”For nogle år tilbage støttede jeg nogle piger, som var anbragt på et børnehjem, med tøj til konfirmationen og til den blå̊ mandag. Allerede dengang gjorde det et stort indtryk på mig, hvor udfordrede pigerne var i forhold til deres jævnaldrende, som fik store fester, gaver og pengebeløb. Der er jo ingen tvivl om, at verdens goder er skævt fordelt og nogle har adgang til meget og andre til lidt. Jeg er lykkelig for, at vi med vores bidrag forhåbentlig kan være med til, at vise pigerne her, at vi tænker på dem og støtter dem” - siger Naja Munthe. Også̊ Ida Lissau Jacobsen, Projekt & Arrangementchef hos Børnehjælpsdagen påskønner tiltaget;

”Vi er ekstremt taknemmelige for, at der findes folk som Naja Munthe, som tænker på andre – og i det her tilfælde på de anbragte børn og unge, som skal konfirmeres. Det er alfa omega for os, at vi har stærke samarbejdspartnere, som kan være med til at løfte opgaven om at få de unge mennesker til at føle sig set og hørt. I forhold til konfirmationsgaverne, så betyder det her samarbejde, at der kommer en helt uvant luksus i spil i forhold til konfirmationsgaverne. Mange af de anbragte konfirmander, som vi har kontakt med, har brudte familierelationer, som kan gøre en fejring af konfirmationen til en problematisk begivenhed. Derudover er der et sparsomt budget forbundet med en konfirmation, og gaverne kan også̊ sjældent sammenlignes med de unges jævnaldrende venner – og et gavekort til MUNTHE er ikke noget, som de unge på nogen måde forventer. Det vil skabe så̊ meget glæde hos dem, og det vil give dem en fornemmelse af, at det de ønsker kan gå i opfyldelse” - udtaler Ida Lissau Jacobsen.