EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

LANCERING AF PRE SPRING 2024

Vi har netop lanceret vores Pre Spring 24-kollektion. Med dybe forbindelser til kunst, både i form af et samarbejde med en anden kunstner og brugen af Naja Munthes egne malerier, tilføjer kollektionen fornyet energi til vinter og pre spring sæsonerne. Lad os tage jer med gennem inspirationen bag denne fascinerende kollektion.

Kunsten at kurantere kunst handler om sammenspillet, mellem at få elementerne til at forbinde sig og interagere for at få værket til at gå op i en højere enhed. Naja har brugt blæk, voksfarver and olier til at tegne sin komposition. Dette skaber en uforudsigelig og interessant kombination af farver og tekstur, når de reagerer med hinanden. Blandingen kan både være interessant og give overraskende resultater.

Elementer fra malerierne har dannet grundlaget for mere abstrakte blomstermotiver, som kommer til udtryk i prints og broderier.

Generelt er kunst en grundlæggende værdi hos MUNTHE, og samarbejder med kvindelige kunstnere er en naturlig gentagelse sæson efter sæson. Denne Pre Spring 2024-kollektion inkorporerer kunstværker fra den New Zealand-baserede kunstner, Meg Gallagher. Gallagher har håndlavet et unikt kunstudtryk, specielt til denne kollektion, som bliver brugt på et udvalg af eksklusive silke styles. De abstrakte, buede linjer og jordnære nuancer skaber harmoni, og fungerer visuelt godt med Naja Munthes malerier, såvel med kollektionen i sin helhed.


”Som de fleste kunstnere ved, er det at male en øvelse i at tage beslutninger. Hvilke materialer der skal bruges, hvilke farver der skal blandes, hvordan hver farve skal anbringes på lærredet – og listen er lang. Et enkelt maleri er skabt af tusindvis af små konklusioner.

Nogle beslutninger er nemmere end andre, og indimellem er det maleriet i sig selv, som er beslutningstageren, og vi er blot øjenvidner til dette. Sommetider oplever vi os selv i en kamp af hastværk, fortvivlelse af vores beslutninger, eller endda lammelse af kombinationen af det hele og blot lader penslen falde.

Jeg tror kunst handler om forpligtelse. Presset af den permanente linje tvinger mig til at være endnu mere opmærksom på kvaliteten og tykkelsen på linjen, formerne, vægten og alle de vigtige ting som hører sig til når et kunstværk bliver til. Det handler ikke om at lave perfekte linjer, ej heller handler mine malerier om at sætte de perfekte penselstrøg. Det handler i langt højere grad om at jeg forpligter mig til mine valg, fortsætter og acceptere dem for hvad de er. ”


 - Naja Munthe

Find hele kollektionen både online og i butikkerne nu.