SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

Kunst, kvinder & diversitet …Fall Winter 22

Hvis der er to ord, der kendetegner den moderne modeindustri, så er det forudsigelighed og fremdrift. Alle kreative tanker omkring en kommende kollektion bliver tænkt og skabt længe før, at tøjet reelt er tilgængeligt.

Da Corona-pandemien ramte verden, reagerede mange (også i tøjbranchen) ved at bruge tiden på at overveje, om man rent faktisk kunne gøre noget anderledes, blandt andet et større udvalg af kvalitetstøj i flere størrelser og et mere bæredygtigt kredsløb mellem producenter og forbrugere. For hvis vi ikke bruger tøjet ordentligt, er glade for det og passer på det, gensælger - eller lader det gå i arv, så mangler der virkelig noget i det bæredygtige kredsløb.

Den kropspositivistiske bevægelse har sat sit præg på tiden og det interessante er nu selve personaen med tøjet på. Det skal være et mere nuanceret og helhedsorienteret billede.

Da vi tilbage i januar måned besluttede (igen), at vi ikke ville afholde et fysisk modeshow, men en i stedet en digital præsentation (film) valgte vi derfor også, at vi kun ville bruge streetcastede mennesker som modeller.

Filmen er instrueret og iscenesat af den unge filminstruktør Malte Freiesleben Ejlers, som har lavet musikvideoer for blandt andet Mads Langer. Maltes univers er innovativt, superdynamisk og nærværende – og på alle måder skræddersyet og det perfekte match til FW22. Det er en meget autentisk kollektion, som samtidig er meget anvendelig.

Og på den note forsøger vi også at tage del i det lange seje træk, der handler om at udvikle forståelsen af, hvad køn har betydet og fremover skal betyde, når det handler om kunst. Kvinderne er i den grad (stadig) underrepræsenteret. Der er desværre overalt i verden langt mellem værker udført af kvindelige kunstnere, til trods for at der faktisk bliver uddannet og præmieret lige mange kvindelige og mandlige kunstnere.

MUNTHEs grundlægger og kreativ direktør Naja Munthe har siden brandets spæde start, været inspireret af både kunst og kvindelig empowerment. I hver eneste kollektion er det centralt - og årsagen til, at det digitale fællesskab MUNTHE ART MONDAY hver mandag giver plads og eksponering på SoMe og Website til internationale kvindelige kunstnere.

I FW22 er der inkorporeret værker udført af to kvindelige billedkunstnere. Den ene er den britiske kunstnerinde Elizabeth Power, som maler en kombination af abstrakte og landskabsagtige motiver. Den anden er den fransk/engelske kunstnerinde Cathy Tabbakh, som maler med fokus på stilleben, interiør og botaniske portrætter – og hvor skyggerne altid spiller en gennemtrængende rolle.

Stort set alle styles kan bruges sammen, og hver for sig - og vil være spot on, at gå efteråret i møde i.

SHOP FALL WINTER 22