EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

KOM MED INDENFOR I MUNTHES SHOWROOM

I forbindelse med Eurowomans artikel, omhandlende grundlægger og designer Naja Munthe og vores showroom i Kuglegården, vil vi gerne invitere dig indenfor i det dynamiske rum, som foruden at fungere som både mødelokale og fotostudie, også byder på et minikunstgalleri af kvindelige kunstnere. Kom med ind, og oplev, hvordan kunst og funktionalitet smelter sammen.

På Kuglegården på Holmen i København ligger vores hovedkontor og showroom. Lokationen husede førhen Danmarks flådebase, som blev opført i 1741 og var tegnet af arkitekt Phillip de Lange. Showroomet sammenlagt med kontoret fylder i alt 800 kvadratmeter, og byder på kunst, så langt øjet rækker. I indretningen er der taget højde for den historiske bygning, og originale detaljer såsom stolper og spær er ligeledes bevaret. Når man kigger ned langs den lange gang fra showroomet til resten af kontoret, bliver man mødt af et gigantisk vægrelief for enden ad gangen, som er skabt af kunstneren Josefine Winding. På vejen dertil står en keramisk vase af Helene Stigel.

Det er vigtigt for Naja at sætte fokus på alle de mange dygtige kvindelige kunstnere, som findes – og den ulighed, som eksisterer i kunstverdenen. Det er også derfor, at hun startede Art Monday, hvor vi hos MUNTHE, hver mandag fremhæver og sætter fokus på en ny kvindelig kunstner. Mange af disse kunstnere fylder ligeledes i showroomet i Kuglegården, hvor Munthe har investeret i mange af Art Monday-kunstnernes værker. Ved indgangen til showroomet hænger blandt andet et vægrelief af den tidligere Art Monday-kunstner Sif Itona Westerberg. 

Når Naja udvælger kunst, så sker det med hjertet. Hun har ikke en specifik kunstnerisk stil eller genre, men går efter dét, som rører noget i hende. Hertil holder hun lige så vel af malerier som for eksempel skulpturer. Noget har kunsten dog tilfælles: Den skal helst være skabt af en kvinde.

Funktionalitet og dynamik spiller en stor rolle i showroomet, da det foruden at fungere som mødelokale og traditionelt showroom også skal kunne omdannes til event lokation for flere hundrede mennesker samt fotostudie, når der skal skydes weblook billeder til de forskellige kollektioner – senest har det transformerende showroom også haft funktion som yogasal for de ansatte hos MUNTHE.

Tanken bag showroomet var at skabe følelsen af at træde ind i et smukt kunstgalleri. Det var her vigtigt for Naja at skabe en afslappende atmosfære, hvor alt fremstår smukt og indbydende, men også brugbart og lettilgængeligt. Naja har selv designet mange af møblerne i showroomet, blandt andet sofabordet på billedet herover samt kunstværket bagved. Sofaen er af Mario Bellini og krukken er af kunstneren Mie Mørkeberg.