SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: TIFFANY BOUELLE

www.tiffanybouelle.com
@tiffanybouelle

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Tiffany. Jeg er halvt fransk og halvt japansk og bor i Paris, hvor jeg arbejder som kunstner. På det seneste er jeg også begyndt på at designe. Jeg voksede op i Paris, hvor min mor er stylist og min far er kunstner og art director. Jeg har arbejdet som freelance stylist i fem år, men stoppede fordi jeg ikke trivedes i modebranchen. Efter jeg fandt ud af, at jeg havde lidt af en spiseforstyrrelse i mange år, blev jeg nødt til at gentænke mine værdier og besluttede mig for hjælpe andre kvinder. Det var for meget. Da jeg var 25 år, organiserede jeg mit første soloshow, og det var udsolgt! Jeg lavede også mit første samarbejde med Moynat (LVMH brand), hvor jeg designede en kollektion af silketørklæder, punge og tasker. Det er sådan min karriere startede. Jeg arbejder på mange forskellige projekter for at stimulere min kreativitet. Jeg prøver altid at inkludere kvinder og vise, hvordan diversitet kan være en smuk del af modebranchen.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Det at være kvinde har aldrig påvirket min karriere, men det har påvirket mig som person, da mine forskellige baggrunde er fulde af modsætninger. ”Vær stille/vær dig selv”, ”vær selvstændig/stop med at være for meget, ingen vil elske dig”. Kontraster som disse påvirker ikke nødvendigvis dit arbejde, men i stedet hvordan du opfatter dig selv og din selvtillid. Som jeg fortalte før, så er jeg lige kommet ud på den anden side efter mange års spiseforstyrrelse. Jeg tror, at den stammer fra mine teenageår, hvor jeg blev influeret negativt. Men intet af det her har relation til, hvordan jeg planlægger mit liv, mit arbejde og min karriere. Jeg har ikke talt højt om denne del af mig, når det kommer til min kunst. Kunsten har været det, der gjorde, at jeg kunne trække vejret og lægge de negative tanker, som jeg havde om mig selv, til side. Jeg tror på, at jeg er heldig med at være kvinde i dag, fordi jeg har de rettigheder, som jeg har, i det land jeg bor i. Jeg kan kommunikere frit omkring feminisme og mit engagement i min kunst. Jeg har mange fantastiske og inspirerende kvinder omkring mig. At være kvinde her i Paris er fabelagtigt.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg kan virkelig godt lide Margaux Dehry, som er moderne kunstner. Hun har skabt et kollektivt af kvindelige kunstnere, som hedder Le Cercle de l’art. Hun hjælper dem til at opnå økonomisk stabilitet. Hun er også en fantastisk kunstner, og jeg kan virkelig anbefale at tage et kig på hendes værker.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Jeg definerer ikke mig selv som værende kvindelige kunstner, men blot som kunstner. Jeg ser ikke det at kategorisere mig pga. mit køn som værende løsningen til at sikre frihed for de kommende generationer. Jeg prøver virkelig at tage afstand til den tankegang og i stedet gøre således: At udforske alle de ting omkring kvinder, som ellers har været gemt væk eller ikke er blevet lagt mærke til i kunstverdenen.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Det er svært at sige. Jeg føler, at hvis du allerede bemærker mine værker, så er det helt fantastisk. Hvis du kan lide det, så støtter du mig allerede og hvis du køber et af mine værker, så tror du ligesom mig på, at kunst kan ændre dit liv præcis som det ændrede mit.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg MUNTHE ART MONDAY her