SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: ANDREA MONGENIE

Navn: Andrea Mongenie
Instagram: @borneo_studio
Website: www.borneostudio.co.uk
Fra: Paris, Frankrig

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Hej! Mit navn er Andrea og jeg er kunstner. Jeg maler for det meste abstrakte kompositioner. Jeg er meget interesseret i farver, farvers indvirkning på mennesker og hvordan komposition er en skrøbelig ting, som altid er tæt på at kollapse. Jeg er opvokset i Paris, men tog til London for at studere på kunstskole, hvor jeg også endte med at tilbringe det meste af mit voksne liv og gøre karriere indenfor set design, før jeg blev kunstner. Førhen arbejdede jeg som art director for brands og magasiner. Det nærede min kærlighed til det kreative, og jeg holdt meget af at bygge scener med baggrundshistorier ved at bruge objekter, strukturer og lys. Nu er jeg tilbage i Paris. Overgangen til at male, og min besættelse af farver og former, kom efter fødslen af mit første barn. Det at male var en form for selvforkælelse eller ritual, som jeg brugte tid på dagligt som et modstykke til moderskabet. Langsomt voksede det sig større og større og til sidst blev det en stor del af min dagligdag. Det at blive mor skubbede virkelig mine grænser til et punkt, som jeg ikke troede var muligt. Det hjalp mig med at give slip på ting, som jeg holdt tilbage, og det gav mig styrke til at tro på mine instinkter.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

At være kvinde i kunstverdenen betyder, at dine rollemodeller er mindre synlige. Det er sværere at visualisere sin fremtidige karriere. Det er stadig de mandlige kunstnere som fylder på museer og gallerier, og det at være mor og kunstner samtidig er endnu mere tabubelagt. Jeg har stor tiltro til, at tingene ændrer sig, og det motiverer mig meget i mit arbejde. At lave kunst som kan inspirere yngre generationer af kvinder, at ændre narrativ væk fra den fejlende kunstner og have succes med at balancere et fuldtidsjob og familielivet. Jeg bliver selv inspireret af kvinder, som har succes i kunstverdenen, og derfor håber jeg, at jeg ved at arbejde hårdt og tro på mig selv kan have en lignende indvirkning og bane vejen for andre.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Selvsikre kvinder (kunstner eller ej) som tror på sig selv, har succes og som samtidigt kan støtte andre kvinder på deres vej er min største inspiration. Jeg synes, at det viser en enorm styrke at kunne løfte hinanden op. Jeg har mange kunstnere som rører mig, og jeg elsker at finde nye talenter på Instagram. Jeg har en ufuldendt liste af kunstnere, som jeg især er vild med for øjeblikket. Etel Adnan, Frankenthaler, Joan Mithcell, Yayoi Kusama, men også kommende talenter som Tiffany Bouelle, Zarah Holm, Nura Maria, Claudia Valsells, Diana Miller, Les Rogers, Peggy Kuiper… Jeg spændt på at se, hvad fremtiden bringer dem. 

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

At have selvtillid til at tro på, at jeg kan gøre karriere i kunstverdenen, blive taget seriøst og kunne leve af det. Jeg tror, at det er den største udfordring. At kæmpe mod den underlige antagelse, at fordi jeg er kvinde, så er det en hobby, at jeg arbejder gratis eller at mit arbejde mangler substans.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg kan godt lide, at folk kan se dem selv i det jeg laver og kan lade deres fantasi se, hvad de har lyst til. Jeg beundrer det meget, når folk kommer med deres egen fortolkning af mine værker. Jeg håber, at de kan relatere til den sensitivitet der er omkring farver, former og naturen. Og forhåbentligt, hvis jeg er så heldig, kan de føle den intense energi, som jeg ligger i hvert billede.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg MUNTHE ART MONDAY her