SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: Sahar Ghorishi 

Navn: Sahar Ghorishi
Instagram: @sahar_ghorishi.x

Kan du introducere dig selv og hvad du laver?

Mit navn er Sahar Ghorishi og jeg er en iransk kunstner med base i London. Jeg vil betragte mig selv som en tværfaglig kunstner, da jeg dækker flere områder af kreativitet. Dog kan størstedelen af mit arbejde kan findes i illustration, animation, maleri og kreativ instruktion. Mine to primære platforme dækker over disse kunstarter. Jeg er grundlægger af Journey of/to Dawn og medstifter af Rise Beyond Beauty.

@journeyoftodawn
@risebeyondbeauty

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

At være kvinde i mit felt er meget powerfuldt og hårdt på samme tid. Dog har det tilladt mig at være undskyldende over for den kunst, jeg skaber. Jeg er undskyldende, når jeg laver kunst om kvinder. Jeg har fået kommentarer fra folk, omkring at jeg ikke skaber meget kunst om mænd, men jeg vil ikke tvinge mig selv til at skabe kunst om mænd, når det ikke føles rigtigt i det øjeblik og på det tidspunkt. Derfor har det at være kvinde i mit felt, gjort at jeg er blevet mindre undskyldende, hvilket jeg har fundet meget styrke i.

Kan du navngive en anden kvindelig (kunstner), der inspirerer dig og forklare, hvorfor de gør det?

En af mine foretrukne kvindelige kunstnere er Laila Tarah, som er en fantastisk kunstner, der også har base i London. Hendes arbejde giver mig en følelse af ro. Der er noget ved hendes minimalistiske arbejde såvel som detaljer, der får værket til at føles så powerfuldt. Med hensyn til filmskabere og fotografer bliver jeg nødt til at sige at min seneste yndlingskunstner, må være Sarah Bahbah, som også har været en massiv inspirerende sjæl til mit nylige projekt med en fantastisk jordansk kvinde ved navn Noor.

Hvad har været det mest udfordrende aspekt ved at være kvindelig kunstner?

At være en digital kunstner størstedelen af tiden og være en iransk kvinde er en smuk ting. Dog har jeg fundet ud af at dette område af den digitale- og kunst verden er mandsdomineret. Dette er også udbredt ved instruering af film. Når jeg arbejder på store projekter, er det normalt meget mandsdomineret, hvor der ses en mangel på kvindelig tilstedeværelse. Jeg håber dog at vise mit samfund og verden, at du kan eksistere i et rum, der har haft en mandlig dominanshistorie, og jeg håber at der i den nærmeste fremtid vil være flere kvinder i alle farver og LGBTQI + at samfund vokser inden for disse rum.

Hvad vil du have, at folk bemærker i dit kunstværk?

Størstedelen af mit arbejde omhandler politik, diaspora og minoritetssamfund. Ikke desto mindre føler jeg en masse følelser, mens jeg skaber mine kunstværker. Den ene ting, som jeg vil elske at folk bemærkede mere er tyngdekraften og effekten som kunstværkerne indeholder. Derfor ville jeg elske at folk lagde mærke til og følte mere end noget andet, hvordan jeg havde det imens jeg skabte kunstværkerne. Jeg vil gerne have, at folk føler tyngdekraften samt tyngden af f.eks. Diasporakunst, der indeholder følelsen af at være splittet mellem to steder, men samtidig at være hjemme med dig selv.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner. Følg med i MUNTHE ART MONDAY HER.