SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: MARIA JOSE BENVENUTO

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Maria Jose Benvenuto, og jeg er en billedkunstner som bor og arbejder i de smukkeste omgivelser ved de nordiske strande i Sydney i Australien. Min kunstneriske rejse kredser om den abstrakte kunst, hvori jeg konstant udforsker kreativitetens grænseløse kreativitet. Udover min passion for abstrakt kunst, er jeg også dybt opslugt af abstrakte skulpturer. Min nysgerrighed og mit drive har fået mig til at eksperimentere med en række materialer, som fx aluminium, kobber, ler og messing, som hver især giver deres unikke teksturer og karakter til mine skulpturelle bestræbelser.

Mit lærred, så at sige, breder sig udover forskellige dimensioner, både i forhold til størrelse og medium. Jeg arbejder med malerier i både store og små skalaer, bruger lærreder, hør og papir som mine kunstneriske overflader. Akrylmaling er mit udvalgte medium, det tillader mig at skabe mine visioner med livlige farver og dynamiske kompositioner. Gennem min kunst prøver jeg at vække følelser og en gnist til fordybelse, og give seeren en chance til at opleve et visuelt sprog som overskrider den bogstavelige verdens begrænsninger. Hvert penselstrøg og hver skulptur, er en undersøgelse af former og udtryk - en rejse ind til abstraktionens dybder.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg er glad for at kunne sige, at det på ingen måde har forhindret mig i min karriere at være kvinde. Faktisk, tror jeg at min identitet som kvinde har beriget min kunstneriske rejse. Jeg har været heldig at kunne arbejde i et miljø og en industri som sætter pris på kreativitet, udtryk og mangfoldighed. Mine erfaringer har vist mig at kunst overgår køn, og kunstens verden udvikler sig i retning mod en større rummelighed.

Mit køn har aldrig været en barriere for at forfølge min passion for abstrakt kunst. Kunstverdenen bliver mere og mere opmærksom på vigtigheden af at anerkende talent uanset køn, og jeg har været så heldig at samarbejde med gallerier og institutioner som deler denne tro.

Maria har vores EMMILY t-shirt samt ARUM pants på.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Yayoi Kusama: Yayoi Kusama avantgarde og fordybende kunst installationer har fanget publikum over hele verden. Hendes brug af repetitive mønstre og dristige farver skaber fascinerende miljøer hvilket resonerer med min kærlighed for abstraktion. Kusamas frygtløse udforskning af psykiske problemer og hendes evne til at omdanne personlige kampe til kraftfulde kunstneriske udsagn er virkelig inspirerende.

Hilma af Klint: Hilma af Klint er ofte anerkendt som en af pionererne inden for abstrakt kunst, før mange af de mandlige kunstnere, som oftere er forbundet med bevægelsen. Hendes innovative tilgang til abstraktion og hendes forbindelse til spiritualitet fascinerer mig. Af Klints evne til at sammensmelte kunstens fysiske og metafysiske aspekter motiverer mig til at dykke dybere ned i de konceptuelle aspekter af mit arbejde.


Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Balancering af ansvar: Mange kvindelige kunstnere oplever udfordringen ved at balancere deres kunst karriere med ansvar for familien. Personligt omfavner jeg denne balancegang med en dyb følelse af tilfredsstillelse og glæde, da jeg også elsker at være mor. Selvom forventningen om at være den primære omsorgsperson kan påvirke den tid og energi der er til rådighed for kreativt arbejde, har jeg fundet ud af, at moderskab beriger min kunstneriske rejse på måder, jeg aldrig kunne have forudset. At blive mor har forbedret min evne til at forbinde mig med følelser, historier og oplevelser, der er universelle og alligevel unikke og personlige. Denne dybde af forbindelser finder sin vej ind til min kunst, tilføjer lag af autentisitet og resonere til mit kreative udtryk. Selvom det kan være indviklet at håndtere kravene, ved både moderskab og kunstnerskab, giver den kærlighed og inspiration som jeg henter fra min familie, mit arbejde en dyb følelse af formål.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Balancering af ansvar: Mange kvindelige kunstnere oplever udfordringen ved at balancere deres kunst karriere med ansvar for familien. Personligt omfavner jeg denne balancegang med en dyb følelse af tilfredsstillelse og glæde, da jeg også elsker at være mor. Selvom forventningen om at være den primære omsorgsperson kan påvirke den tid og energi der er til rådighed for kreativt arbejde, har jeg fundet ud af, at moderskab beriger min kunstneriske rejse på måder, jeg aldrig kunne have forudset.

At blive mor har forbedret min evne til at forbinde mig med følelser, historier og oplevelser, der er universelle og alligevel unikke og personlige. Denne dybde af forbindelser finder sin vej ind til min kunst, tilføjer lag af autentisitet og resonere til mit kreative udtryk. Selvom det kan være indviklet at håndtere kravene, ved både moderskab og kunstnerskab, giver den kærlighed og inspiration som jeg henter fra min familie, mit arbejde en dyb følelse af formål.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Ultimativt ønsker jeg at min kunst sætter gang i samtaler og selvindsigt. Om det er de dristige farver, linjernes rytme eller den uventet kombination i mine skulpturer, håber jeg at mine kreationer efterlader et varigt indtryk som forbliver i hjerterne og følelserne hos dem som møder dem. Ved at fange opmærksomhed og fremkalde følelser, forsøger jeg at skabe en bro mellem min indre kunstneriske verden og de alsidige oplevelser hos mit publikum. Samspillet mellem levende farver og indviklet former er beregnet til at få seerne til at udforske deres egne fortolkninger og forbinde sig med de historier jeg væver gennem hvert stykke. Jeg håber at når folk engagere sig med min kunst, finder de øjeblikke af refleksion.

Maria har vores ELORA T-SHIRT samt ECUBE pants på.