SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: GABRIELA MEUNIÉ

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Gabriela Meunié, jeg er professionel fuldtidskunstner i Bordeaux, Frankrig. Mit arbejde stammer fra en særlig livskontekst: som Fransk-amerikansk født på Mallorca, voksede jeg op midt i de abstrakte kunststrømninger, som blomstrede på middelhavsøen i firserne. Jeg startede min karriere som maler, efter at have studeret kunst på Mallorca og Barcelona, på Escola Massana, Kunst- og Designcenter. Selvom mine formative år fandt sted indenfor det akademiske område, studerede jeg figurativ tegning, før jeg gik over til abstrakt ekspressionisme i stor skala. Jeg kan godt lide at fremhæve processen i mit arbejde, for på den måde at undgå teoretisk overflødighed. Jeg laver mine egne lærreder, hvilket giver mig en fornemmelse af, at jeg skaber været helt fra start til slut. Jeg laver også mine egne farver baseret på rene pigmenter. Det giver mig mulighed for at fortynde eller fortykke malingen, hvilket er meget vigtigt for den måde, jeg arbejder på. Hver farve har sin egen sjæl.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg tror, at en kunstners arbejde skal være konstant og regelmæssigt, så for mig har det at være mor hjulpet mig med at fokusere al min opmærksomhed på mit arbejde, når jeg er i mit atelier. Mens jeg arbejder, tillader jeg ikke mig selv at spilde tiden. Den energi og intention jeg lægger i hver gestus, er meget vigtig. Det betyder fuld koncentration at være TIL STEDE. I mit personlige liv er min partner og vores søn meget inspirerende for mig. Jeg tror at det at være kvinde er stærkt. For mig er det vigtigste i min karriere, som kvinde, at acceptere og påtage sig udfordringerne.

Gabriela har vores ARISSA KNIT på.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg føler mig særligt inspireret af de nordamerikanske kunstnere Helen Frankenthaler og Joan Mitchell. Jeg er meget inspireret af undersøgelsen af nye kunstneriske teknikker. Jeg tror at man ved at eksperimentere med teknikker, uundgåeligt ændre maleriets form, ligesom når Helen Frankenthaler stoppede med at bruge belægning, som forhindrer malingen i at trænge ind i lærredet. I min barndom på Mallorca besøgte vi ofte, og var tit i kontakt med, den danske kunstner Lin Utzon. Jeg elskede at være i hendes hus og se hendes kunst. Hendes stil er meget ren.


Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Først vil jeg gerne sige, at min karriere som kunstner er en daglig udfordring! Siden en meget ung alder har jeg arbejdet hen mod at blive kunstner. Jeg tror, at det at være mor og være fast besluttet på at forsætte som professionel kunstner er en stor udfordring. Personligt at jeg måtte adskille mit arbejde som kunstner og min rolle som mor. Det var ret svært i begyndelsen, men jeg har lært at håndtere det, og det har givet mig meget styrke.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

En følelse af velvære og stolthed over at have en af mine malerier. Jeg vil gerne have, at folk bemærker modenheden og bekræftelsen i mit arbejde. For mig er kunst en integreret del af mit liv.

Gabriela har vores EDDER jakke på, samt ESTELLA taske