SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: LALEH KHORRAMIAN

INSTAGRAM: @lalehkhorramian
WEBSITE: www.lalehkhorramian.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Laleh Khorramian. Jeg er født i Teheran, Iran, men immigrerede i en tidlig alder til Orlando, Florida, hvor jeg boede i mine teenageår. I de sidste 10 år har jeg gjort Mid-Hudson Valley til mit hjem, hvor jeg bor sammen med min datter Aria.

I mit arbejde fæstner jeg lid til skæbnemomenter, som jeg finder i pletter og mikroskopiske mærker, til at udvikle opfindsomme kosmologier. Jeg søger efter verdener som befinder sig lige bagved det konkrete og håndgribelige. Det gør jeg for at konstruere en visuel ramme som bevæger sig udover grænsen for tid, sted, geografi og kultur.

Som interdisciplinær kunstner, har mit arbejde det sidste årti bestået af stop motion animation, tekstiler og kollager. I hvert tilfælde skabes der en mening ud fra mediets fysiske egenskaber, og hjertet i det meste af mit arbejde skabes ud fra tegninger og malerier.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Som kvindelig kunstner og mor har jeg både følt mig støttet, men jeg har også oplevet det modsatte. Det ændrer ikke på motivationen og den energi, som jeg lægger i mit arbejde. Jeg ser følsomheden som en styrke. De er mest inspirerende mennesker er kvinder, som ikke er undskyldende i deres arbejde. Jeg elsker at arbejde med tekstiler, da de har en blødhed og hjemlighed, og så bruge dem på måder der er stærke og modige. Eftersom jeg klipper i både tekstiler og mine malerier, ender alting meget forskelligt ud sammenlignet med udgangspunktet.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Hvem der inspirerer mig, skifter altid og er ikke begrænset til visuelle kunstnere. Den portugisiske kunstner Mumtazz, som var en af mine gode venner. Andre kunstnere som jeg kigger på: Tala Madani, Mickalene Thomas, Pussy Riot, Niki de Saint Phalle, Tracy Emin, Nicole Eisenman, Marlene Dumas, Vivienne Westwood, Pam Hogg, Paula Rego, Patty Smith. Kunstnere som skaber verdener og inkorporerer forskellige medier og livsaspekter. Og som heller ikke er undskyldende og som besidder en stærk stemme.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Jeg føler, at det er et kæmpe privilegie at være kvinde og være kunstner. Jeg tænker ikke så meget over det at være kvinde. Jeg tænker mere over, hvor radikalt det er at være kunstner. Jeg har haft en god støtte, men jeg føler, at der er andre, som virkelig har måttet kæmpe for det. Som kvinde, bør du stadig være nem at omgås.

At være singlemor kommer med en række udfordringer såsom ikke at have tid og energi nok til at arbejde. Det ser jeg ved mange kvindelige kunstnere, som jeg kender, selv dem som ikke er single. Kvinder gør alt: De kan alt, men de skal stadig kæmpe for det, som de fortjener.

At blive mor har gjort mig mere frygtløs og givet mig større selvtillid. Det har gjort mig mere tykhudet, givet mig en blødere natur og mere medfølelse. Mindre at bevise. Uundgåeligt, så kommer de største udfordringer fra mig selv: At kæmpe med det mentale, opleve negative tanker… Disse kan være værre end det andre kommer med og svære at ændre.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg håber, at mine værker kan inspirere beskueren til at komme i forbindelse med deres følelser – både familiære og nyopståede – som et billede vi finder totalt fremmed, der fremprovokerer en følelse, som vi ikke kan beskrive. Jeg tror på, at forbindelser er det vi lever for. Hvis mine værker kan fremprovokere det, så har jeg gjort noget.

Laleh har vores JACEY kjole, JANESSA frakke og JETIVE bukser på.