EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: KEA ELISA

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver.

Mit navn er Kea Elisa, og jeg er en kunstner født og opvokset i den nordligste stat i Tyskland, Schleswig-Holstein. Min kunst er dybt påvirket af min passion for rejser og oplevelser. Jeg specialiserer mig i at skabe moderne abstrakte malerier, der afspejler de steder, jeg har besøgt, og de følelser, jeg har haft under mine rejser. For eksempel begav jeg mig ud på et 42-dages sejleventyr over Atlanterhavet, der startede fra Uruguay med stop i Brasilien og Portugal. Denne utrolige oplevelse inspirerede min 'Sailing'-serie, der fanger følelsen af frihed og eventyr, som jeg oplevede på det åbne hav. Mit kunstværk afspejler også mine oplevelser fra steder som Patagonien, Sydney og Valencia, hvor hver serie fortæller sin egen unikke historie. Yderligere, har jeg en ”Homecoming” kollektion, der minder os om, at nogle gange er den mest ekstraordinære destination lige der, hvor du startede. Jeg elsker, at arbejde med akryl og tilføje broderede detaljer i mine værker, da det er en teknik, der giver mig mulighed for at udtrykke mig kreativt i en unik stil. Udover mine kunstneriske bestræbelser har jeg en bachelorgrad i ejendomsforvaltning. Denne baggrund giver mig en praktisk forståelse af ejendom og rum, som jeg inkorporerer i min kunstpraksis. Under mit praktikophold hos et luksusejendomsselskab på Ibiza hentede jeg inspiration fra den berømte arkitekt Rolf Blakstad, kendt for sine karakteristiske ibicensiske arkitektoniske stilarter, hvilket yderligere berigede mit kunstneriske perspektiv.

ForInstagram2.jpeg__PID:b2a0df00-4845-4143-a013-046289e48f06

Kea har ARUM SILK pants og ASEIA SILK shirt på.

IMG_1639.jpeg__PID:1fa4aa87-30b2-40df-8048-451143201304


Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?


Selvom det er en kliché og hun er meget berømt så inspirerer Frida Kahlo mig meget. Jeg beundrer virkelig, hvordan hun aldrig var bange for at udtrykke sig selv i sin kunst, selv når livet var svært for hende. Jeg så engang hendes originale tegninger i Uruguay, og de imponerede mig virkelig, bortset fra nogle politiske symboler. Alligevel rørte det mig virkelig, hvordan hun formåede at omsætte sine kampe til smuk kunst. Det fik mig til at indse, hvor vigtigt det er at være tro mod mig selv og udtrykke mine egne følelser i mit kunstværk.

IMG_2459.jpeg__PID:6a1fa4aa-8730-42a0-9f00-484511432013

Kea har ARUM SILK pants og ASEIA SILK shirt på.


Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Som en kvinde indenfor kunst har jeg stødt på både udfordringer og muligheder. Mens der har været tilfælde af kønsbias og stereotyper i branchen, har jeg også fundet inspiration i præstationerne hos andre kvindelige kunstnere, der har banet vejen for kvinder som mig selv. Alt i alt har det at være kvinde formet mit perspektiv og tilgang til kunst, men det har ikke afholdt mig fra at forfølge min lidenskab og opnå succes indenfor mit felt.



Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?


Det mest udfordrende aspekt ved at være inden for kunsten, især når det kommer til at blive taget alvorligt, drejer sig om misforståelsen om, at det blot er en hobby i stedet for en livsstil. For mig er kunst ikke bare noget, jeg dyrker på sidelinjen; det er en integreret del af, hvem jeg er, og hvordan jeg navigerer i verdenen. Det omfatter hele min livsstil og påvirker mine beslutninger, perspektiver og interaktioner på daglig basis. Dog har det vist sig at være en betydelig udfordring at bryde igennem opfattelsen af, at kunst blot er en fritidsbeskæftigelse. Jeg er dybt engageret i mit håndværk og forsøger at dele det med et bredere publikum i håbet om at opnå forbindelse til ligesindede personer, der deler min lidenskab for kreativitet og selvudtryk. Dog kræver dét at få anerkendelse og respekt som seriøs kunstner, at man overvinder forudindtagede meninger og demonstrerer dybden og oprigtigheden i sine kunstneriske bestræbelser. Det kræver en konstant indsats at formidle den dybe indvirkning, som kunsten har på mit liv, og at opbygge meningsfulde forbindelser med andre gennem mit arbejde.

ForHomepage.jpeg__PID:688f6a1f-a4aa-4730-b2a0-df0048451143


Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?


Jeg håber, at folk lægger mærke til den følelse af grænseløs rejseglæde og eventyr, som driver mig i min kunst. Hvert maleri afspejler mine oplevelser og følelser, og fanger essensen af de steder, som jeg har besøgt, og de forbindelser, som jeg har dannet undervejs. Jeg ønsker, at folk føler sig inspirerede til at begive sig ud på deres egne visuelle rejser og udforske verdenen gennem mine øjne.