SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: CARLA OG BJØRK NØRREMARK

Introducer jer selv og fortæl os om, hvad I laver

Vi er tvillingesøstre Carla og Bjørk Nørremark på 21 år, der sammen har startet kunst-virksomheden Some Other Waves. Vi maler lofts-og vægmalerier, som vi kalder for evighedskunst. Vores motivverden er inspireret af fælles barndomsminder ved danske strande, hvor vi som familie brugte timevis på at lede efter forstenede søpindsvin, muslingeskaller og hulsten.

Ideen til evighedskunsten opstod meget tilfældigt en dag, da en veninde spurgte om vi ikke kunne tænke os at male på hendes loft. Begejstrede af muligheden for at arbejde på et så stort lærred, endte vi med at male i 10 timer, hvilket resulterede i vores allerførste loftsmaleri.

Vi blev med det samme grebet af den befriende proces ved at male på stort format og valgte meget kort tid efter at rebrande vores profil, hvor vi før malede og solgte kunstnet, til lofts-og vægmalerier.

Vi kan godt lide at tænke på Some Other Waves som et meget flydende projekt, der kan udvikle sig i mange forskellige retninger og i virkeligheden noget der omfavner alt det, vi skaber sammen.

IMG_0752 redigeret.jpeg__PID:a6d254d4-b1bd-4997-b10f-1ad26ed38d9d

Carla og Bjørk har MIMANINA knit og MANCHESTER blazer på.

IMG_5495.jpeg__PID:b1bd5997-f10f-4ad2-aed3-8d9d7fbd900b


Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer jer og hvorfor?


Vi har altid været inspireret af vores forældres kreativitet og deres værdsættelse af de små ting i livet.

Det er dem, der har lært os at lægge mærke til livets små underværker - muslingen på sandstranden, menneskekroppen i bevægelse og det bølgende hav. Motivverdenen i vores lofts- og vægmalerier henter særligt inspiration fra vores barndomsminder ved strandkanten, hvor vi kunne fordybe os i timevis. Siden vi var helt små, har vi udfoldet os kreativt både hver for sig og sammen. At male sammen kræver en samforståelse, et fælles udgangspunkt og en nærmest symbiotisk tilstand. I den proces udviklede vi et udtryk, der smelter vores forskellige malestile sammen. Havet blev hurtigt vores gennemgribende inspirationskilde og fortsætter med at inspirere os hver dag.

IMG_4018.jpeg__PID:d4b1bd59-97f1-4f1a-926e-d38d9d7fbd90

MABBELA skirt og MANCHESTER blazer


Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?


Vi har som sådan ikke mødt nogle udfordringer forbundet med at være kvindelige kunstnere. Det handler nok om den måde vi færdes i kunstverdenen på. Samtidig giver det en ro at være to og altid have hinanden. Når vi maler loft-og vægmalerier både kommunikere og maler vi direkte hos kunden, hvilket skaber en gensidig tillid. Samtalen giver os mulighed for at skabe et personligt og unikt evighedskunstværk. I vores arbejde med evighedskunst er fremmede menneskers hjem blevet til vores atelier. Udover at det er virkelig spændende at få lov at besøge så mange forskellige menneskers hjem, er det også fascinerende at opleve hvor stor tillid og kunstnerisk frihed de møder os med.

IMG_6407.jpeg__PID:bd5997f1-0f1a-426e-938d-9d7fbd900b51


Kan I forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket jeres karriere?

Som kvinder, der driver vores egen kunstvirksomhed, bliver vi ofte mødt med respekt for at have etableret os i kunstbranchen, som ofte er udfordrende. Vores kunstneriske rejse har ført os til en niche, hvor vi nu kan leve af vores evighedskunst. Samtidig værdsætter vi det langsomme og den kunstneriske proces, der ligger bag hvert enkelt evighedskunstværk. I stedet for at male et nyt værk hver dag, foretrækker vi at tage tingene i vores eget tempo, så der også er plads til at være menneske og have andre kreative interesser. Vores drøm er ikke at skalere virksomheden hurtigt. Vi er ikke en fabrik. Vi ønsker ikke at gå på kompromis med vores værdier - langsommelighed, bæredygtighed, kærlighed til håndværket og skabelsen af unikke værker. Hvert valg, vi træffer som kvindelige kunstnere og iværksættere, afspejler og favner disse værdier. Vi er desuden bevidste om, at vores kunst appellerer særligt til et kvindeligt publikum, og det er en naturlig dynamik, som vi ikke ønsker at ændre på.

IMG_0818 redigeret.jpeg__PID:d254d4b1-bd59-47f1-8f1a-d26ed38d9d7fIMG_0223.jpeg__PID:81a6d254-d4b1-4d59-97f1-0f1ad26ed38d


Hvad kunne I tænke jer at folk bemærker i jeres værker?


Vi maler altid i frihånd uden en skitse og blander alle farverne på stedet. Vores værker er stedspecifikke og vi nyder at inkorporere farverne fra det omgivende rum, så det føles som om værket altid har været der. Vores maleproces foregår ofte uden særlig meget kommunikation, da der sjældent skal mere end en enkelt øjenkontakt til, for at vi ved, hvad hinanden tænker.

IMG_0960.jpeg__PID:54d4b1bd-5997-410f-9ad2-6ed38d9d7fbd

MIMANINA knit og JAGGEDY skirt