SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: HANNA PETERSON

Instagram: @studio.peterson

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Hanna, og jeg er kunstner bosiddende i Göteborg, Sverige. Min primære teknik er maling, og det har det været siden jeg var barn, men jeg elsker at udforske forskellige tekstile teknikker. Lige nu er det at tufte, som føles lidt som at overføre mine malerier til tæpper eller vægophæng af garn.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Noget der er vigtigt for mig, er at kunne balancere en kreativ karriere med en holistisk livsstil. Når man arbejder i et kreativt felt, så tror jeg, at det er vigtigt at finde en måde, hvorpå man kan leve af at gøre det man elsker uden at slide sig selv op. Generelt føler kvinder et større behov for at performe og bevise deres værd, og det kan resultere i en usund livsstil. Derfor betyder drive og målsætninger meget for mig, men jeg prøver også at værdsætte afslapning og en sund livsstil, mens jeg er på rejsen for at nå mine mål. Det er lettere sagt end gjort, og muligvis noget som jeg bliver ved med at praktisere gennem hele mit liv.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Efter år på forskellige kunstskoler, så har jeg fået nogle talentfulde venner som nyder deres liv og jagter deres drømme samtidigt med at de støtter hinanden. Det er kvinder, som inspirerer mig på daglig basis. Mine to ynglingskunstnere/designere på sociale medier, udover mine venner, er Frida Bard og Siri Carlén. De bevæger sig begge to væk fra kendte normer og koncepter. Frida er designer, kreativ konsulent og smykkedesigner, som fandt inspiration ved at grave i arkiverne, og derfor er hendes feed altid fyldt med små skatte! Kunstneren Siri Carlén virker som om, at hun spiser kunst til morgenmad, men hun er også god til at holde en balance mellem det at være kunstner og hendes liv ellers. Hun er bestemt en man ser op til. Alle disse kvinders kreative flow, unikke stil og deres egne rejser virker autentiske, og det er en stor inspiration for mig!

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Min primære udfordring har været at tro på mig selv og give mig selv lov til at optage plads i kunstfællesskabet. Det er noget, som jeg stadig arbejder med, men jeg føler, at jeg har fundet en styrke og tro på, at jeg hører til her! Alle de fantastiske kvinder som er rundt omkring mig, giver mig motivation til at skabe min plads.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg har aldrig været den store taler, så jeg maler de ting, som jeg ikke altid taler om. Rummelighed og naturlige kroppe er eksempler på noget, som jeg ofte tænker på, når jeg maler. Sommetider handler det dog mere om at sætte fokus på en bestemt farvekombination, som jeg synes er skøn. Jeg er lidt en nørd, når det kommer til farver. 

Hanna har vores DEFINE skjorte og DAYLILY fleecevest på.