EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: GAMZE YALCIN

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Jeg er kunstner bosiddende i Berlin, men jeg er født og opvokset i Instanbul, Tyrkiet. Jeg arbejder primært med malerier, store vægmalerier og installationer. Mit primære fokus er landskaber, farver og overflader på en eksperimenterende og drømmende måde.

Lige for tiden arbejder jeg på min første soloudstilling kaldet ”I believe in Spring” som har åbning i Istanbul i slutningen af April. Jeg er super spændt på det her forår!

Min kunstneriske praksis dækker over at male, søge efter farver og udvikle drømme- og landskabsparadokser, forme tidløse rum og skabe semi-abstrakte kompositioner i form af historier. For mig starter et stykke kunst med at udforske simple former, naturen og overflader, som jeg oplever i min dagligdag. Disse oplevelser bliver fortolket af mine egne tanker og følelser og derefter oversat til tegninger, som er grundlaget for min praksis.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

At være kvinde og være kunstner. Jeg føler, at det er den bedste kombination til at skabe noget. Kvinder skaber noget hvor som helst, under forskellige forhold, til enhver tid. Kvinder føder børn og som kvindelige kunstnere føder vi nye ideer, nye malerier, nye udstillinger, alt som vi skaber. Jeg voksede op sammen med min forældre og tre søstre. Der var altid en feminin energi i vores hjem og i min vennegruppe. Gennem mit liv har jeg altid mærket støtten fra kvinder omkring mig. Den feminine energis styrke har altid inspireret mig i mit arbejde. Mine søstre lærte mig at male, da jeg var barn, og nu forstår jeg virkelig, hvor meget styrke der ligger i det. Så jeg har altid mærket en stærk støtte og tillid fra kvinder, og jeg prøver nu at give den støtte videre ved at skabe og dele.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Der er så mange kvindelige kunstnere, som inspirerer mig. Lee Krasner, Ida Ekblad, Claudia Comte, Emma Webstah, Georgia O’Keeffe and more. Jeg elsker deres måde at skabe kunst på. Helen Frankenthaler er den so inspirerer mig mest.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Jeg ville ønske, at der var mere plads og reel støtte til kvindelige kunstnere i kunstverdenen. Desværre behøver vi stadig at arbejde på at løse problemet med den manglende ligestilling. På samme tid så føler jeg, at det at være kvindelig kunstner faktisk er min største fordel. Bare at være kvinde, være kreativ, skabe forandring. Verden mangler dette, og jeg er glad for, at jeg er kvindelig kunstner og vågner op og er glad hver dag.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Verden mangler mere harmoni, fred og positivitet. Jeg ønsker, at folk bemærker glæden ved livet i mine værker med deres farver, former og overflader. At føle styrken, lysten til at bevæge sig fremad og den opløftende energi.

Gamze har vores Jalcoso bodystocking, Jilav bukser og Jitterbug skjorte på.