SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: CLAUDIA STAPEL

Instagram: @claudiastapel_art

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Claudia Stapel. Jeg er en hollandsk kunstner bosiddende i Arnhem City. Jeg elsker at male portrætter af kvinder, som næsten uden undtagelse kigger dig direkte i øjnene. Deres blik er sløret. Der er en historie i hver eneste af dem. Min proces starter med et blankt lærred, der venter på lag der skal opbygge mening og udtryk inspireret af personlige oplevelser.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Selvfølgelig har det at være kunstner og mor skabt nogle udfordringer på vejen til succes. Men jeg formåede at komme igennem udfordringerne og stadig vokse som kunstner. Som kvindelig kunstner kommer den naturlige evne til at bruge sine følelser, sårbarhed (om man vil) og præferencer i dit arbejde. Jeg er privilegeret, da jeg bor i et land som omfavner forskelligheder. Det er en fordel, som jeg er meget bevidst om.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Lita Cabellut. Hun er en spansk kunstner, der lever et begivenhedsrigt liv i Holland. Hendes portrætter er fantastiske. Jeg håber, at jeg en dag kan have lige så god kontrol over mine materialer som hende. Michelle Gurevich er en ukrainsk sanger og sangskriver. Hendes musik og tekster rører mig i sjælen. Hun tør at leve, og hun har ikke berøringsangst overfor noget.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Måske de fordomme der er om kvindelige kunstnere i iværksættermiljøer. At være gift med en forretningsmand, hvis hobby selvfølgelig er at male. Og hvis det er muligt at få portrættet gratis? Jeg mener, virkelig?

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg søger altid efter kontraster i følelser, teknikker og materialer. Jeg elsker det overraskende element. Jeg ved aldrig, hvad det næste lag bringer. Jeg håber, at folk kan genkende noget af dem selv og relatere til mine portrætter, fordi deres øjne reflekterer min sjæl.

Claudia har vores JETIVE bukser og JACKWOOD cardigan på.