SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: ELLA MASON

Instagram: @ella_mason_art
Website: ellamasonart.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Hej! Mit navn er Ella, og jeg er kunstner bosiddende i London med et primært fokus på empowerment. Mit arbejde er inspireret af de erfaringer, som jeg har gjort mig gennem livet, det stigma der er omkring kvinders kroppe og de barske standarder, som vi bliver bedt om at leve op til. Mit seneste arbejde er abstrakte værker, der reflekterer de forskellige kapitler, som vi går igennem i vores liv. Konceptet er, at alle disse kapitler skaber et stort, smukt og kaotisk liv. Udover maling benytter jeg også kul, og jeg inkorporerer ofte den kvindelig form i mit arbejde.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Før jeg begyndte at arbejde som kunstner, har jeg arbejdet i nogle virkelig ubehagelige og kvindehadende kontormiljøer. Disse oplevelser har formet mig som kvinde og gennem dette har jeg fundet empowerment, feminisme og min praksis. Min praksis startede med en etos, der handlede om at tage ejerskab over vores kroppe og udfordre de barske standarder, som kvinder prøver at leve op til, og selvom min praksis udvikler sig, er det stadig det jeg har fokus på.

Som kvindelig kunstner, statistisk set, ville jeg kun tjene en tiendedel af, hvad en mandlig kunstner ville. Forbes skrev for nyligt en artikel omhandlende det her løngab, hvor de gjorde det klart at ”ud af de 196.6 billioner dollars der blev brugt på kunstauktioner mellem 2008 og 2019, så var det kun 4 billioner dollars der blev brugt på kunst lavet af kvinder, svarende til 2% af det samlede salg”. Det er noget, som jeg ingen intentioner har om at lukke ind i min praksis – mine evner, passioner og arbejde skal værdisættes på lige fod med mænd, og jeg arbejde stadig ihærdigt på at blive betalt det samme som en mand.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg beundrer Tracey Emin utroligt meget. Hendes værker formår at tale til mig personligt – hun får mig til at føle, at jeg kender hende. Den måde hendes rejse og skrøbelighed har skabt så meget power i hendes værker er virkelig inspirerende. Ana Mendieta er også en kunstner, hvis værker og livshistorie indeholder så meget mening i forhold til den kvindelige kunstbevægelse. Hendes værker var skurrende, og en af mine favoritter er ‘Untitled (Facial Hair Transplants) (7 works)', 1972’. Carolee Schneemann, Frida Kahlo og Elena Gual er også blandt mine favoritkunstnere.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Det at navigere i og forstå feminisme har været noget, som jeg har lært meget af. I begyndelsen af min research var det nemmere at lade disse skræmmende statistikker holde mig nede, men jeg har lært, at det er sundere og stærkere at se på det positive.

Jeg har lært så meget omkring min egen adfærd, om det så er hvordan jeg taler om min egen krop eller den måde som vi ubevidst bliver sammenlignet med hinanden. At nedbryde disse barrierer, og samle kvinder ved at støtte dem og styrke dem, har stor betydning. En af mine konti til sociale medier blev slette permanent uden at mine klager blev hørt, fordi mine værker indeholdt den kvindelige krop. Det viser hvor lang vej der er igen for at afseksualisere kvindekroppen.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg ønsker, at folk ser noget af sig selv for, at de kan reflektere. Og selvfølgelig vil jeg gerne have, at folk føler sig ”empowered”. Jeg går efter at skabe et rum, hvor kvinder kan føle sig komfortable i deres egen krop, udtrykke sig frit og udforske nye niveauer af selvaccept. Tænk på de kapitler af dit liv, som du har oplevet indtil videre – hvor mange er der? Hvad lærte de dig? Nogle har måske været hårde, nogle har skabt glæde og der er mange flere forrude.

Ella har vores DEFEAT striktrøje og DITA jeans på.