EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: CATHY TABBAKH

Name: Cathy Tabbakh
Website: www.cathytabbakh.com
Instagram: @cathytabbakh

Introducer dig selv og fortæl os om hvad du laver.

Jeg hedder Cathy Tabbakh, og er en fransk kunstner, der arbejder i Frankrig og Storbritannien. Jeg maler hovedsageligt, men jeg laver også keramiske genstande inspireret af mine malerier. Jeg maler for det meste stilleben med skygger, interiør og botaniske portrætter i almindelighed. I mit arbejde fokuserer jeg på farver og deres magt over vores humør.

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Over tid har jeg omgivet mig med et stærkt kvindeligt kunstnersamfund, især på sociale medier. Jeg synes, det er vigtigt for kvinder i dag at støtte hinanden. Vi lærer alle hver dag om, hvordan man kan være en kunstner. Jeg føler, at følelsen af fællesskab har givet mig en vis tillid til mit arbejde. Jeg diskuterer ofte frustrationer, nye værktøjer/materialer til brug med andre kunstnere, og jeg elsker det!

Kan du nævne nogle andre kvindelige (kunstner), der inspirerer dig og forklare, hvorfor de gør det?

Jeg beundrer værker af Louise Bourgeois, Alice Neel, Barbara Hepworth, Georgia O'Keeffe, Lisa Brice, Claire Tabouret, Chloe Wise og mange andre ... De har alle en stærk identitet i deres arbejde og udforsker tingene fuldt ud, som jeg finder meget inspirerende og motiverende.

Hvad har været det mest udfordrende aspekt ved at være en kvindelig kunstner?

Jeg vil måske sige det sociale medie aspekt i første omgang. Selv om jeg nu har omgivet mig med et stærkt fællesskab af kvindelige kunstnere, var det ikke så let i starten. Mange kunstnere promoverer sig selv meget selvsikkert og på en meget naturlig måde, men jeg personligt kæmper med dette aspekt. Jeg nyder ikke at dokumentere hvert eneste trin af processen i et maleri eller hver bevægelse i min hverdag. Jeg tror, at folk er nødt til at bruge sociale medier på en måde, der holder dem mentalt sunde, og det er meget personligt og individuelt. Med tiden er jeg nu begyndt at finde mere balance og harmoni med, hvad jeg ønsker at vise og dele.

Hvis du kunne eje et kunstværk, hvad ville det så være og hvorfor?

Det er meget svært at vælge en! Men så må jeg sige "Les Poissons Rouges" af Henri Matisse. Det er simpelt, modigt og hypnotisk, og det har inspireret mig meget i mit arbejde.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner. Følg med i MUNTHE ART MONDAY her.