SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: MARIA M.C

Instagram: @Berserkprints
Website: www.berserkprints.com
From: Barcelona, Spain

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Maria, og jeg er fashion designer og kunstner. Efter adskillige år i fast fashion industrien (og efter et par perioder med udbrændthed), besluttede jeg mig for at udnytte mine evner som print designer til at eksperimentere med at tegne og male. Lige nu arbejder jeg fuld tid som kunstner og illustrator, hvor jeg udfører bestillingsopgaver og afholder udstillinger i ny og næ. Derudover sælger jeg mine prints på min hjemmeside.Det meste af mit liv har jeg boet ved vandet, på ’Costa Brava’. Selvom jeg ikke maler landskaber – jeg maler for det meste stillebens, fordi det lader mig fokusere på nuet, og derudover synes jeg, at det er en fantastisk måde at beundre og fejre hverdagslivet – er mit arbejde helt sikkert influeret af middelhavet med dets lys og levende farver. Det er derfor nærliggende at sige, at farver og lys er fundamentalt for udførelsen af min kunst. Strukturen er også fundamental for at inkludere en delikat energi i mine værker. Blød nok til ikke at blande sig i den dialog, der skabes mellem farverne, men nødvendig for at inddrage min egen personlighed. Mine primære materialer er oliepasteller og akrylmaling. Jeg elsker strukturen og den fine glans, der er i begge.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg startede min karriere for relativt nyligt, men det jeg har hæftet mig mest ved indtil videre, er følelsen af ikke at være god nok, ikke arbejde hårdt nok og ikke være interessant nok. Måske jeg er forkert på den, men jeg tror mine mandlige kolleger står overfor andre problemer. De har aldrig ringet på min dørklokke og sagt ”Hej, jeg føler mig ikke stærk nok”. Det har mine kvindelige kolleger til gengæld.Derudover har jeg prøvet at få at vide, at min stil er for feminin. Det er jo den jeg er. Jeg kan ikke ændre min måde at anskue farver og komposition på, og jeg har heller ikke lyst til det.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Puha, der er så mange, at det er svært at nævne dem alle sammen. Jeg er særligt tiltrukket af kunstnere, som udfolder deres arbejde gennem farver og strukturer. Elizabeth Power gjorde mig forelsket i hendes mesterværk af farver og lys. Margaret Cowles skaber utrolige stillebener fulde af farve og liv, og Patricia de Norverto har en spektakulær måde at fortolke naturen. Og takket være jer har jeg været helt besat af Rosa Roberts på det seneste! Hun er simpelthen skøn!

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Min kamp mod en overdrevet selvkritik er stadig noget jeg arbejder på. Jeg vil gerne føle mig mere fri til at lave fejl, at eksperimentere mere, og ikke føle at jeg skal spørge om lov til at gøre det jeg gør på den måde, som jeg gør det.Selvfølgelig er der mere hverdagsagtige aspekter såsom at planlægge min tid, så jeg kan promovere mine værker, kreere indhold til sociale medier, kontakte gallerier osv. Og så selvfølgelig at male! Jeg prøver at være organiseret, men nogle gange spiller min kaotiske hjerne mig et puds.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg forsøger at male virkeligheden og de hverdagsobjekter, som omringer os på en farverig og levende måde. Jeg kunne godt tænke mig, at vedkommende som beskuer mine værker kan mærke, at skønhed og glæde findes alle steder. Også i hverdagsting såsom en tallerken med linser, vandflasken der står på bordet eller frugtskålen i køkkenet. På den måde kan de føle, at deres hverdagsliv er fantastisk og unikt. Min stil prøver ikke på at være andet end en afledning, en måde at anskue verden på en mere æstetisk måde.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg MUNTHE ART MONDAY her