EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: LOUISE BONDE HANSEN

Instagram: @louisebondehansen
Website: www.louisebondehansen.com
Billeder af Rine Rodin

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Jeg er billedkunstner uddannet fra Goldsmiths, London, og kunstakademiet i Wien. Jeg arbejder primært skulpturelt og installatorisk. I øjeblikket er jeg aktuel med udstillingen "Neither Day nor Night" i Nikolaj Kunsthal, der er skabt ud fra en længsel om et tilflugtssted, hvor man kan søge trøst og hvile.

I udstillingen er der en række beskytter-figurer; bl.a. nogle life size Skt. Bernhardshunde, som jeg lavede med inspiration i de tegnefilm jeg så som barn, hvor Skt. Bernhardshunden med sin whiskeytønde om halsen reddede folk i sneen. Derudover har jeg lavet en række væghængte relieffer i jesmonite, der er penslet med løs øjenskygge og mica, og som jeg forestiller mig fungerer som en slags beskyttende charms.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Det har nok haft en betydning i forhold til lønforhold og eksponering. Det er jo ikke noget særegent ved kunstbranchen, at kvinder er dårligere lønnet end mænd, men det er en branche hvor der i forvejen er rigtigt dårlige løn- og arbejdsvilkår, og det bliver jo så ikke bedre af at være kvinde. Når det så er sagt, har jeg nogle privilegier, fordi jeg er hvid og ciskønnet - privilegier som andre af mine kollegaer ikke nødvendigvis har.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg kunne virkeligt godt tænke mig at få lov at opleve Judy Chicagos værk The Dinner Party, både fordi det er et ikonisk feministisk værk, hvor der er dækket op til en række vigtige historiske kvindefigurer, men også fordi det ser virkeligt vildt og dragende ud med sin teatralske iscenesættelse og de mange smukke genstande i keramik og broderet stof.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Jeg synes det er opslidende, at der er så mange der har en holdning til, hvordan jeg som kvindelig kunstner prioriterer arbejds- og familieliv. På den ene side møder jeg fordommen, at jeg ikke er seriøs eller dedikeret nok, fordi jeg har valgt at få et barn, og på den anden side møder jeg den opfattelse at jeg er mere ansvarlig for mit barns trivsel end min partner, og at jeg derfor ikke kan tillade mig at bruge lige så meget tid på min kunst, udelukkende på grund af mit køn. Jeg øver mig i ikke at gå op i, hvad andre mener, men det pisser mig af, at nogle folk synes de overhovedet er berettigede til at have en holdning til det.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg benytter en del materialer som vi er i fysisk berøring med i hverdagen, eksempelvis sæbe, øjenskygge, frugtfarve, isomalt og nylonfibre som man bl.a. bruger til at give legetøj en velour-agtig overflade, herunder Sylvanian figurer, og jeg håber folk bemærker værkernes taktilitet, og at de fornemmer en iboende intimitet.
Til min nuværende udstilling i Nikolaj Kunsthal har jeg virkelig nydt processen med at lave værkerne. Det er ikke altid tilfældet, nogle gange kan det føles som en kamp hvor værket ikke rigtig kan finde sin form, men i dette tilfælde føltes det som om det ene værk affødte det næste på en meget ubesværet måde, og jeg håber at man som beskuer kan fornemme lidt af den glæde i værkerne.

Til min nuværende udstilling i Nikolaj Kunsthal har jeg virkelig nydt processen med at lave værkerne. Det er ikke altid tilfældet, nogle gange kan det føles som en kamp hvor værket ikke rigtig kan finde sin form, men i dette tilfælde føltes det som om det ene værk affødte det næste på en meget ubesværet måde, og jeg håber at man som beskuer kan fornemme lidt af den glæde i værkerne.

Louise har vores JALLEN-kjole på.