SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: DËNALISA SHIJAKU

Instagram: @denalisa.shijaku

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver.

Hej mit navn er Dënalisa Shijaku, og jeg er kunstner. Jeg har albanske rødder, men har boet i Tyskland i 30 år og i Berlin siden 2017. Her har jeg mit atelier, som jeg besøger dagligt.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Det at være kvinde spiller en meget stor rolle i min karriere, da jeg ofte bruger det i mine værker. Både når det kommer til farver og æstetik. Mine værker reflekterer ofte min femininitet. Jeg elsker at være kvinde og udleve det i alle dets facetter. Min kunst står ofte i modsætning til min tøjstil: Farverig, modig og oversized – ligesom mine ynglingshatte.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Der er mange men hvis jeg kun skal nævne et par stykker: Atusa Jafari, Flaka Haliti, Moshtari Hilal, Helen Frankenthaler. Men Hilma af Klint er den som inspirerer mig mest. Hun har formået at kigge på universet fra et andet perspektiv – for over 100 år siden. Sådan blev hendes seneste abstrakte værker skabt. Jeg føler, at når jeg maler, så skaber jeg forbindelse til en anden dimension. Jeg sætter mine følelser fri og oplever en unik ekspansion af min bevidsthed i en ædru tilstand.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Den største udfordring er nok at blive taget seriøst. Om det er på den ”ægte” kunstscene eller på de sociale medier. Ikke at blive begrænset til sidt udseende på trods af, at jeg godt kan lide at identificere mig med min kunst og vise det til verden. Jeg har ikke lyst til at stå i skyggen af mine værker, men ved siden af dem.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg ønsker, at folk ikke skal føle sig ekskluderet fra mine absurde og surrealistiske fantasier men i stedet blive omfavnet af dem. At de får følelsen af at være hjemme.

Dënalisa har vores JAKETTA blazer med matchende JILAV bukser, samt DISTANT kjolen i blå, på.