SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: LOUISE BODY

Navn: Louise Body
Fra: UK
Profession: Kunstmaler
Instagram: louisebodypaintings
Facebook: Louise Body Paintings
Website: louisebody.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver
Jeg bor i Hastings på den britiske sydkyst, med min mand og vores to børn. Efter at have boet ved havet det meste af mit liv, er jeg naturligvis tiltrukket af at bruge dette i mit arbejde. Jeg maler fra hukommelsen og skaber steder gennem en balance mellem repræsentationelle og abstrakte former, som at kombinerer aftrykket af et fotografi i dit sind, som derefter indvindes af et steds minder og følelser.

Jeg er uddannet i kunst og dimitterede i begyndelsen af 1990’erne. Jeg har haft en lang karriere som tapet –og tekstildesigner og er i det sidste to år, vendt tilbage til at male på fuld tid.

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?
Det er frustrerende at vide, at kvinder stadig er underrepræsenterede i kunstverden, og kunstværker af kvinder, (specielt de i toppen), generelt vil sælge for mindre end deres mandlige kollegaers. Efter kunstskolen, endte jeg i en verden af tekstil -og tapet design, som føltes lettere at navigere i. Men jeg tror at være i stand til, at fremme vores eget arbejde gennem sociale medier og internettet har bidraget til at give os mere autonomi.

Kan du nævne nogle andre kvindelige (kunstner), der inspirerer dig og forklare hvorfor?
Kvindelige kunstnere der inspirerer mig, er Hilma Af Klink (Svensk, 1862-1944). Hun var pioner inden for abstrakt kunst; hendes tidligste abstrakte malerier blev afsluttet år før mange af hendes mere berømte mandlige kollegaer som Wassily Kandinsky og Piet Mondrian.

Frida Kahlo (Mexicansk, 1907-1954). For hendes u-undskyldende lidenskab og fantastiske brug af farve og mønstre.

Prunella Clough (Britisk, 1919 -1999). Jeg elsker de afdæmpede farver, som hun bruger. De mærker hun laver og den mystiske enkelhed i hendes abstrakte malerier.

Hvad har været det mest udfordrende aspekt ved at være kvindelig kunstner?
For mig var den største udfordring som kvindelig kunstner at have en familie og finde tid, fokus og energi til at fortsætte min kreative praksis, mens mine børn var små. Jeg tror også at dette kan fremme en mangel på selvtillid, når man går tilbage til kunstverden og mangel på selvtillid til at skabe nye værker.

Hvad kunne du tænke dig, at folk bemærker ved dine værker?
Jeg håber, at folk kan se en autenticitet i mine malerier, noget de føler, at de ikke har set før og et glimt af verden gennem en andens øjne. 

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.
Følg MUNTHE ART MONDAY her