SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: Gabrielle Graessle

Navn: Gabrielle Graessle
Profession: Grafisk designer og kunstner
Hjemmeside: gabriellegraessle.com
Instagram: @gabriellegraessle

Fortæl mere om dig selv og hvad du laver.

Mit navn er Gabrielle Graessle, jeg blev født i 1956 i Zürich, Schweiz.

Jeg har studeret på kunstskolen zhdk i 5 år hvorfra jeg har en grad i grafisk design.

Jeg havde mine første udstillinger, mens jeg stadig studerede kunst, mest med tegninger. I Schweiz i 90'erne var tegning et af de vigtigste udtryk ved siden af ​​fotografering og video.

Jeg tegnede med kul, store og små, på papir. Jeg tegnede med mine hænder med børster, hjemmelavet trækul, det direkte i trækul som medie, skrøbeligheden, der bliver mere og mere sort. Det fascinerede mig også, at det ikke kunne var til at rette i.

Senere, i begyndelsen af ​​2000, flyttede min partner og jeg - først til Frankrig og senere til Spanien. Jeg forlod kunstbranchen, og vi begyndte at købe og renovere gamle huse og ruiner for senere at kunne sælge dem.

Det blev en passion, og vi elskede livet hvor vi bevægede os rundt med vores byggeprojekter. I løbet af denne tid opstod en del dagbogs-lignende tegninger.

I 2015 tog jeg beslutningen om at arbejde intensivt igen og fordybe mig i mit eget arbejde.

Mit nye medium blev maleriet, billeder i stort format, 180 x 130 cm. eller 180 x 260.

Mine emner er varierede og ikke lette at indsnævre, jeg tegner alt, hvad der går gennem mit hoved uden begrænsninger. Barndomsminder, billeder fra film, billeder der opstår i hovedet under læsning, minder, natur, min have, billeder fra avisen, mode, modeller, dyr.

I en yderligere proces udvikler jeg idéerne fra mine tegninger til malerier og transformerer dem.

Når jeg tegner, er processen vigtig. Det giver mig frihed til at bevæge mig, jeg handler uden et mål. Jeg starter muligvis med en idé. Det kan derefter få et eget liv, føre et helt andet sted hen. Jeg tegner uden at tænke, fastgør tegningen på væggen og ser ikke længere på den. Så fortsætter jeg med den næste på samme måde. Væggen kan blive fuld, eller den fortsætter den næste dag eller en uge senere. Det afgør  ønsket om at tegne.

Mine malerier er figurative og ofte meget farverige, kitsch ... Jeg arbejder normalt på 4-6 lærreder på samme tid. Jeg arbejder også på flere tegninger og lærreder på samme tid, hvilket frigør mig igen og igen og også fører til nye emner.

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Den tid, hvor jeg begyndte som aktivt udøvende kunstner i Zürich i 90'erne, var stærkt påvirket af de nye medier, såsom fotos og videoer, men også af tegning.

Maleriet mistede noget af sin betydning. tegningen gav mig mulighed for hurtigt og direkte at udtrykke min sindstilstand. 

Jeg tror, ​​tegningen er et typisk kvinde-medie, især i min generation.

Tegningen gav mig mulighed for spontant og direkte at udtrykke min situation og min tilstand af at være kvinde, og på det tidspunkt drejede emnerne sig primært om den kvindelige krop.

Kvinder er også et hyppigt emne i min nuværende serie, modellen, pin-up'en, dronningen.

Kunst og kreativitet gav mig altid en stærk identitet, en energi, der former mit liv og giver mig mulighed for at tænke og leve uafhængigt.

Jeg vil ikke sige, at min kunst er kvindekunst, alligevel drejer emnerne sig ofte om kvindelige billeder. Modeller, pinups, piger, snehvide og prinsessedyr er almindelige temaer i mit arbejde.

Kan du nævne nogle andre kvindelige kunstnere, der inspirerer dig og forklare, hvad ved dem du finder inspirerende?

I begyndelsen af ​​min karriere var jeg meget inspireret af kunstnere som Silvia Bächli, Miriam Cahn, Leiko Ikemura og Rosemarie Trockel. Deres tegninger er spontane og følsomme, er et spejl af deres indre verden, det uforfalskede udtryk for et billede, en idé ... som at have en samtale.

Louise Bourgeois har altid imponeret mig meget - hvordan hun oversatte de meget personlige forhold i sit liv til tegninger og skulpturer og overraskede selv i alderdommen med sit vidunderlige, kraftfulde arbejde. 

Jeg elsker Yoko Ono, som kunstner, som musiker, som kvinde, Rose Wylie og hendes store, barnlige, legende billeder.

Der er så mange vidunderlige kreative kvinder som Pippilotti, Beatriz Milhazes, Charlene van Heyl.

Jeg kan godt lide deres legende måde at håndtere farver og former og billeder på, frigive indhold fra deres omgivelser og føre seeren ind i nye drømmeverdener.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

I kunstverdenen er der flere succesrige mænd end kvinder, ligesom i mange andre erhverv, og det er bestemt sværere at hævde dig selv som kvinde.

Kunst er en måde for mig at udtrykke mig selv som kvinde på. Ikke desto mindre ser jeg mig ikke som en kvindelig kunstner. Jeg elsker kunst som sådan, køn og alder interesserer mig ikke, jeg er interesseret i selvstændigt arbejde, dets kvaliteter, dets poesi.

Jeg ønsker ikke, at min kunst kun skal ses som kvindekunst, jeg vil have, at min kunst skal ses som et selvstændigt værk, som du enten kan lide eller ikke kan lide, det er godt, interessant eller ikke, poetisk eller ikke osv.

Det er vigtigt, at kvinder forenes for at opnå ligestilling, også i kunstverdenen, på kunstmarkedet.

Jeg tror, ​​vi kommer tættere og tættere på denne ligestilling takket være sociale medier og også takket være det faktum, at flere og flere kvinder begynder at få vigtige positioner i kunstverdenen og gallerierne.

Kunst har intet køn.

Hvis du kunne eje ét kunstværk, hvad ville det så være, og hvorfor?

Jeg elsker store malerier, tegninger er også smukke, men jeg elsker store værelser med store vinduer og ingen døre - med store malerier hængende der. 

Det er et meget vanskeligt spørgsmål, lige så svært, hvis jeg skulle vælge en enkelt cd eller en enkelt bog.

Jeg ville sandsynligvis vælge et billede af Basquiat, et af hans billeder hvor der er meget tekst på, et komplekst billede af ham.

For eksempel TENOR fra 1985. Årsagen - det kombinerer tegning og maleri, efterlader meget plads til seeren, det giver mange fortolkninger og stemninger, åbner mange rum, det er følsomt og kraftfuldt på samme tid...desværre lidt dyrt til mit budget.

Hver mandag bringer MUNTHE et nyt interview med en kvindelig kunstner. Følg med på MUNTHE ART MONDAY.