SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: CARINA SCHUBERT

Website: www.schubertgallery.com
@Instagram: @schubert_gallery

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Carina Schubert og jeg kommer fra Wien, Østrig. Jeg maler farverige abstrakte følelses landskaber og ansigter. Jeg vil beskrive min kunst som opmuntrende og feministisk kunst. Med de store abstrakte akrylmalerier udtrykker jeg alle former for følelser som jeg har som kvinde, kunstner og som mor. Med min kunst prøver jeg at symbolisere selvtillid som en daglig påmindelse for kvinder. Under min graviditet startede jeg et galleri og en online shop med min egen kunst, SCHUBERT GALLERY.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Et stort fokus i min kunst er at udtrykke mine følelser. Som pige og kvinde, skal man altid fremstå venlig, imødekommende, smile, være taknemmelig og tilpasse sig. Min kunst har altid været en form for en slags platform, hvor jeg også kan udtrykke mine følelser såsom vrede, frygt og tristhed. Jo mere, at jeg arbejdede med det, fandt jeg ud af at disse negative følelser har en utrolig stærk betydning når du får dem ud og kan skabe noget med det. Jeg gør det ved at male og skrive. Jeg tror på, at alle kvinder kan finde sin egen vej til at udtrykke sine negative følelser, og som kan forstærke hende til at leve livet mere og leve livet nøjagtigt som hun vil.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Som ung var jeg altid inspireret af Frida Kahlo, hendes malerier, hendes dagbøger og hvordan hun udtrykte sine følelser så ærligt med hendes malerier. Jeg besøgte hendes studio i Mexico og mærkede en stærk forbindelse til hende. Den østrigske maler Maria Lassnig inspirerer mig også meget. Hendes kroppositivitets malerier, hvor hun maler sin egen krop og udtrykker sine følelser, er utroligt. Kiki Kogelnik, også en østrigsk maler, bruger farver og kroppe til at visualisere vigtige kvinde emner og er så stor en inspiration for mig. Jeg beundrer også Barbara Kruger som prøver at gøre kvinde-tankemyldre synlige med bogstaver og billeder i hendes kunst.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Nu hvor jeg også er mor, har jeg så mange roller. Det er udfordrende for mig at bibeholde mit eget, sætte tid til alene tid for mig selv, at isolere mig, at være utilgængelig. Men så igen, føler jeg mig ensom hvis jeg er alene med mig selv i alt for lang tid. Det er helt klart en balance som jeg stræber efter, men ikke har fundet en opskrift på endnu.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg håber, at når folk ser min kunst, at de bider mærke i hvordan de associerer kunsten med deres eget liv. Hvordan titlen og fortællingen af kunsten resonerer med dem selv. Hvad føler de når de ser på maleriet? Malerier ændrer ikke blot atmosfæren i et rum, men det kan også ændre mennesker som ser på det hver dag. Malerier kan være en daglig påmindelse på hvordan du ønsker at leve livet.

Carina har vores GARUM bukser og matchende GASEIA top på.