SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: AMALIE THRYSØE

Hjemmeside: amaliethrysoe.dk

Instagram: @amalilje

Introducer dig selv og hvad du laver

Jeg hedder Amalie Thrysøe. Jeg er dansk billedkunstner, født i maj 1996. Jeg arbejder primært med en lille pen, flydende blæk & collage-teknikker. Mine motiver er inspireret af botanik, hjemmet & min store kærlighed til fransk filmkunst fra fortiden.

Sideløbende med min kunstneriske praksis studerer jeg tekstil design på Designskolen i Kolding. Her er jeg særligt optaget af at undersøge tekstile fortælleteknikker - det er et nyt, men meget givende felt for mig at arbejde i.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Kunstscenen er jo lidt af en vanskelig størrelse, hvor der tit er nogle højere kræfter som dikterer landskabet. Som ung kvindelig kunstner har det i hvert fald været lidt intimiderende at skulle forholde sig til de eksisterende systemer & dynamikker der hersker. For mig, er det vigtigt ikke at lade den energi dominere og fylde for meget i det indre. Jeg prioriterer at skabe de mest frugtbare rammer for mig selv, så jeg bedre kan følge min intuition. Det er ikke altid lige nemt og jeg kan tit blive overstimuleret og føle mig overdøvet af andre folks energier og meninger. Men det er uhyre vigtigt at man bevarer retten til at definere sig selv, det har jeg virkelig lært. At kunne skabe uafhængigt.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

…Oj der er altså en del. Her kommer et lille bitte udpluk.

Nina Koltchitskaia (@ninakoltchitskaia). Den power der ligger i hendes sensitive og yndefulde udtryk er virkelig inspirerende.

Marion Fayolle (@fayollemarion). Hendes evne til at arbejde med metaforer & symbolik, fyldt med humor & meget underholdende.

Puk Ewdokia (@puk_ewdokia). Hendes virkelyst & foretagsomhed, samt fine finurlige streg.

Cornelia O’Donovan (@corneliaodonovan) er helt fantastisk. Især hendes farve palette og kompositioner.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Hmm... det er nok at blive taget alvorligt. Jeg har brugt meget tid på at arbejde med den subtile følelse af skyld & skam der kan følge med dét at tro på sig selv og sit arbejde. Det kræver mod, & mod er en muskel der skal holdes ved lige. Jeg er taknemmelig for at have vokset op med selvstændige forældre. De har lært mig en hel del - & at jeg kan lige præcis dét jeg vil i livet. Men det kræver arbejde.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Det betyder meget for mig at mine værker vækker en følelse. Dét føler jeg er min fornemmeste opgave som kunstner.

I min proces nyder jeg at tegne detaljeret. Der ligger også et særligt meditativ rum i den en langsomme & detaljerige proces som jeg holder rigtig meget af. At lægge små ord, dimser & sager ind som bidrager til fortællingen - & som de færreste lige opdager med det samme, det kræver lidt fordybelse.


Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg MUNTHE ART MONDAY her