SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

EN INTRODUKTION TIL MUNTHES KERNEVÆRDIER

Mit navn er Cecilie. Jeg er 26 år, og er i gang med en kandidat i kommunikation på Aalborg Universitet. Som en del af min uddannelse skal 3. semester tilbringes i praktik hos en selvvalgt virksomhed, hvorfor jeg nu befinder mig hos MUNTHE. Her sidder jeg som PR-praktikant og har en lang række alsidige opgaver. Jeg er blandt andet i konstant dialog med influencers ift. gifting, laver presserapporter og er med på MUNTHEs mange og sjove skydninger. Én ting, som har stået klart gennem hele min praktikperiode, har været MUNTHEs store fokus på deres tre kerneværdier; Art, Sustainability og Female Empowerment. Jeg ser værdierne udforme sig hver dag som medlem af organisationen, og jeg syntes derfor også, at det var vigtigt at introducere jer, kære læsere, for dem. God læsning!

Hos MUNTHE er det vigtigt ikke blot at producere smukt tøj, men også at gøre en reel forskel for den verden vi lever i. Vi bestræber os derfor, hver dag, på at have et helt særligt fokus på vores tre kerneværdier; Art, Sustainability og Female Empowerment. Det hele er en rejse, og vi er langt fra perfekte. Dog tror vi på filosofien om, at små skridt er bedre end ingen skridt. Det følgende er derfor nogle af vores små skridt imod en bedre verden. 

ART

Kunst er en kæmpe del af MUNTHEs identitet – og har altid været det. Det er vores uendelige inspiration, som gang på gang er med til at tilføje nye perspektiver og idéer til vores styles. Grundlægger og designer, Naja Munthe, er selv kunstner, og kunst-DNA’et ligger derfor også dybt i hende og alt, hvad hun foretager sig. Dette kan tydeligt ses på MUNTHEs kontor og showroom, som nærmest kan betegnes som et mini-galleri. Her findes et overdådigt udvalg af kunstværker fra blandt andet Naja Munthe selv, men også kunstnere som Josefine Winding, Mie Mørkeberg og Sif Itona Westerberg.

En anden måde, hvorpå MUNTHE sætter fokus på kunst, er gennem vores koncept, MUNTHE ART MONDAY. Her kan du hver mandag læse om en ny, sej, kvindelig kunstner her på MUNTHE STORIES samt gennem vores Instagram. Du kan for eksempel møde den taiwanesiske kunstner, Shaoyu Chen, som har fokus på den menneskelige psykes kompleksitet eller Vesna Vrdoljak, der arbejder med papir og collager. Det er for os vigtigt at synliggøre de mange dygtige, kvindelige kunstnere i verden, og give dem den retfulde opmærksomhed, som de fortjener, men desværre ikke altid opnår. Uligheden mellem mænd og kvinder i kunstverdenen er nemlig stadig urimelig stor. Trods 51% af alle synlige kunstnere er kvinder, så fremviser gallerierne fortsat kun 27% kunst skabt af kvinder: Dét ønsker vi at ændre på.

Til hver af vores kollektioner udvælger vi derfor også én af de kvindelige kunstnere, som vi tidligere har featuret i vores MUNTHE ART MONDAY, til at udvikle et print. I vores kommende Spring Summer 2023-kollektion kan du derfor opleve dygtige Rosa Roberts smukke og unikke, grønne print.

SUSTAINABILITY

Bæredygtighed er, og har altid været, en hel essentiel grundværdi for MUNTHE. Modebranchen er af natur ikke en bæredygtig industri, men vi tror på, at vi ved at bruge vores brand som en stærk platform kan være med til at inspirere andre, og på den måde sammen skabe en forandring.

Hos MUNTHE er vi på en never-ending rejse, hvor vi konstant skal reflektere over og evaluere vores initiativer. Vi skal hele tiden tage et ærligt kig på os selv, og på hvad vi kan gøre for at agere mere bæredygtigt. Ét af vores seneste initiativer er vores Simple Studio-kollektion. En kollektion, som er fyldt med skønne, basic kvalitetsstyles, der ikke har nogen udløbsdato – hverken i klædeskabet eller hos MUNTHE. Herudover er hele 95% af alle styles designet i bæredygtige materialer.

Du kan følge med på vores Instagram hver fredag, hvor vi kører med vores koncept MUNTHE CONSCIOUS JOUNEY. Her tager vi dig med på MUNTHEs rejse mod bæredygtighed på ærlig og transparent vis. Derudover kan du altid genkende vores mest bæredygtige styles med det grønne MUNTHE MORE RESPONSIBLE label. Dette label er et løfte om, at stylesene markeret hermed består af minimum 50% genanvendte- eller lav CO2-udledningsmaterialer – og er dermed din mulighed for også at være en del af forandringen. 

FEMALE EMPOWERMENT

Female Empowerment er en helt særlig hjertesag for både MUNTHE og grundlægger og designer Naja Munthe. Trods vi er i det 21. århundrede, er uligheden mellem mænd og kvinder nemlig stadig urimelig stor. Kvinder er fortsat underbetalte og har mindre økonomisk sikkerhed end mænd. Som en kvindedrevet virksomhed er det derfor også helt essentielt for MUNTHE at være med til at støtte kvinder og piger i verden for på den måde at bidrage til en bedre og mere respektfuld fremtid for alle køn.

Vi prøver blandt andet at bidrage til Female Empowerment ved vores tidligere nævnte MUNTHE ART MONDAY-koncept samt ved konstant at have fokus på diversitet – hvad end dette er i udvælgelsen af modeller eller ansatte i organisationen. Herudover støtter MUNTHE hvert år Dansk Kvindesamfund i forbindelse med The International Women’s Day. Her designer og producerer vi en T-shirt, hvoraf 150 kr. pr solgte T-shirt går til Dansk Kvindesamfund og deres politiske agenda om lighed mellem kønnene.

Tak for at læse med! Vi håber, at du vil følge med i vores rejse her på vores hjemmeside samt på vores Instagram og TikTok. Og husk; vi er så meget stærkere sammen!