EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: SHERRIE-LEIGH JONES

Navn: SHERRIE-LEIGH JONES
Website: sherrieleighjones.com
Instagram: @sherrieleighjonesart

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Sherrie-Leigh Jones og jeg er kunstner og grafiker. Jeg bor i Brighton i England. Jeg skaber limited edition og originale print med landskaber inspireret af naturen, rejser og skiftende årstider.

For at skabe mine prints, samler jeg analoge og digitale collager ved hjælp af mine rejsefotografier og fotos taget på vandreture i det engelske landskab, som derefter kombineres med malerier og billeder fra andre lejligheder. De færdige kompositioner kommer derefter i print studiet og her bliver de endelige kunstværker håndtrykt af mig ved hjælp af trykteknikker og processer såsom skærm print og cellulose overførsels print.

Jeg har en kontinuerlig serie af prints af en moderne japansk og kinesisk stil, der er inspireret af traditionelle japanske og kinesiske landskabsmalerier, træ blok print og kakejiku (kakemono), som er en japansk hængende rulle, og især Sansuiga (Japan) eller Shanshui (Kina); malerier, der skildrer et idealiseret landskab, primært ved hjælp af former af bjerge, floder, skyer og tåge. Inspirationen kommer også fra Shin-hanga-kunstbevægelsen.

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Selvom jeg føler at jeg har måtte arbejde hårdere for anerkendelse, føler jeg mig heldig at have en masse støtte og muligheder i min karriere. Ikke hele tiden, men oftere end hvad jeg hører fra andre kvindelige kunstnere i kunstverden.

Teamet hos Woolwich Contemporary Print Fair er gode til at kæmpe for kvindelige grafikere og har fremhævet mig i deres fokus ‘Kvinder i grafik’ og har for nylig udstillet mit arbejde som en del af Woolwich Editions på ‘Every Woman Biennial’ i London.

Instagram har været en fantastisk platform, til at fremhæve kvindelige kunstnere med hashtags som #womenprintmakers og kvindelige kuratorer, som der finder sin vej og fremhæver andre kreative kvinder via interviews osv.

Kan du nævne nogle andre kvindelige (kunstner), der inspirerer dig og forklare, hvorfor?

Der er så mange, men en af mine yndlingskunstnere er Katie Paterson. Hvis du kender mig, ved du, jeg elsker alt kosmisk og ofte arbejder med forskere. Katies arbejde spænder over projekter fra udsendelse af lyden af en smeltende gletsjer, at skabe en pære som simulerer oplevelsen af måneskin, kortlægning af alle døde stjerner, til at hun har skabt et stearinlys der brænder ned i lag, hvor hvert lag lugter af en planet eller andet sted i universet. Jeg elsker, hun gør det uforståelige forståeligt.

Jeg har et af Hannah Luxtons sky malerier. Jeg er draget af hendes arbejde, da hun er inspireret af den naturlige verden og det sublime. Jeg elsker også hendes minimalistiske tilgang til at udforske elementer i den naturlige verden, der er i stor skala med det tomme rum.

På samme måde er jeg fan af enkelheden i den trukket linje og indfangningen af bevægelse i Kayleigh Harris arbejde, som jeg opdagede gennem Artist Support Pledge via Instagram sidste år. 

Jeg har også for nylig opdaget Ange Mullen-Bryans arbejde gennem en gruppe udstilling på Irving Contemporary Gallery i Oxford (som er et kvindelig ejet galleri), desværre fik jeg ikke mulighed for at besøge det, men jeg tror jeg er tiltrukket af hendes malerier, på samme måde som jeg er med mit eget arbejde. Det har en overjordiskhed til dem med en blanding af det virkelige og det forestillede.

Hvad har været det mest udfordrende aspekt ved at være kvindelig kunstner?

Jeg tror forskellene mellem mandlige og kvindelige kunstnere bliver fremhævet mere I disse dage, men jeg tror, du stadig er nødt til at arbejde hårdere for at få anerkendelse som en kvindelig kunstner.

Hvad kunne du tænke dig, at folk bemærker ved dine værker?

Jeg håber, at mit arbejde giver beskueren en følelse af eskapisme; en transport til et nyt sted og en rejse gennem forestillede landskaber. En chance for at holde pause fra hverdagen, reflektere og i et øjeblik genskabe forbindelsen med naturen, med en påmindelse om at sætte farten ned og værdsætte små ting I livet.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg MUNTHE ART MONDAY her