EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: SHEREEN TABET

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Shereen. Jeg er en kunstner bosat i Hackney, East London, og jeg arbejder fra New River Studios i Harringay Warehouse District. Min far er fra Libanon, og min mors familie er fra Irland, men jeg er opvokset i Glasgow, Skotland, efter jeg flyttede fra Beirut, da jeg var 18 måneder gammel. Denne periode er relevant for mit arbejde, da min kunst involverer skabelse af abstrakte landskabsmalerier, ofte med tilbagevendende temaer om tilknytning til sted, arv og identitet.

Jeg skildrer steder og landskaber, som jeg har en dyb forbindelse til fra mine barndomsoplevelser og tidligere rejser. Gamle ordsprog, brudstykker af sange og samtaler finder ofte sin vej til mit lærred via skjulte tekster og figurer. Jeg har tidligere arbejdet på et center for hjerneskaderehabilitering og jeg arbejder i øjeblikket også som tale- og sprogterapeut for børn med hukommelsesproblemer. Jeg er derfor meget interesseret i hvordan vores hukommelse fungerer og tolker gamle oplevelser og mennesker. Mine malerier afspejler essensen af vores minder - nogle gange slørede, fragmenterede og indimellem oplyst af klare øjeblikke. Til tider er det glade erindringer, andre gange fremkalder de en følelse af nostalgi og melankoli.


Shereen har LUSSIMA blazer, IKANER beanie og LARUSSA strik på.

studio-4LOW.jpg__PID:1163a025-a18e-43ac-8560-001514e8acb4
Harbour-Side-on-a-Summers-EveningLOW.jpg__PID:af7a15b4-8d47-4e11-a3a0-25a18ed3ac45


Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?


Jeg er blevet påvirket af mange forskellige kunstformer og kreative personer. Da jeg først flyttede til London i 2009, var jeg lavede jeg en del musik, og der var Björk altid en kunstner, der skilte sig ud i mine øjne. Man hører hendes stemme, og man ved med det samme, at det er hende, fuldstændig unik på alle måder! Melody Ehsani også en af mine inspirationskilder. Hun udstråler en slags guddommelig energi. Jeg elsker hendes budskaber om styrke, spiritualitet og hendes forretningsmæssige hjerne! Jeg kan også relatere til følelsen af ikke at ikke at vide præcis, hvor man ønskede at være, før senere i livet, og det at have taget nogle forkerte drejninger, inden man finder den rette vej.

Ud over disse, værdsætter jeg dybt Melanie Berman malerier og skulpturer. Hendes farvestrålende abstrakte værker er virkelig smukke; de ligner nogle gange abstrakte landskaber. Jeg er også fan af de livlige og detaljerede malerier af den australske kunstner Del Kathryn Barton. Hendes kunst udforsker kvindelighed og giver indblik i en magisk verden. Jeg købte et af hendes print i Sydney, og det har hængt på min stuevæg i næsten 10 år og bringer mig stadig glæde, hver gang jeg ser på det.

Jeg vil også gerne nævne den kvindelige kunstner Beryl Cook, som min mor er fan af. Jeg voksede op med at se hendes værker i huset, og der er ingen tvivl om, at hendes muntre, komiske scener fra hverdagen, har påvirket mit arbejde og min værdsættelse af malerier. Der er så mange talentfulde kvindelige kunstnere og galleriejerne, som jeg følger, der klarer sig så godt; det er svært at vælge kun én.

IMG_9595LOW.jpg__PID:b48d479e-1163-4025-a18e-d3ac45600015


Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?


Når jeg maler mine drømme-/ erindringslandskaber, stræber jeg efter at udforske balancen mellem kaos og orden, som findes i naturen. Dette opnår jeg ved at bruge kraftige markeringer med blyant og kuglepind. Disse elementer står i kontrast mod flydende, dryppende blæk, olier og frit flydende penselstrøg. Jeg finder glæde i hele den sansemæssige oplevelse der er involveret i maleprocessen, samtidig med at jeg stræber efter at finde harmoni mellem disse to modsigende kræfter inden for værket.

Min håb er, at beskueren føler en forbindelse til maleriet og oplever den ro og balance, som jeg har forsøgt at indfange. Det er en fantastisk følelse, når en køber fra den anden side af kloden henvender sig, fordi de kan relatere til en følelse eller erindring udtrykt gennem min kunst. Jeg vil sige, at jeg stræber efter at skabe opmuntrende og smukke kunstværker, der er tilgængelige for alle. Mit mål er at bidrage til den positive energi i et bestemt rum og bringe glæde til dem, der møder mit arbejde.


Shereen har LUSSIMA blazer og IKANER beanie på.

studio-10LOW.jpg__PID:63a025a1-8ed3-4c45-a000-1514e8acb4fa


Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Min kunst har været en katalysator, der har tilladt mig at dykke dybere ned i min egen femininitet, mine rødder og begge sider af min kulturelle identitet - noget, som jeg tidligere har undgået. Disse temaer dukker nu ofte op i mit arbejde, og jeg har bemærket, at mine malerier ofte resonerer mere med andre kvinder.

Tidligere var jeg mere tiltrukket af det, du måske kalder 'bloke core' æstetik, og mine interesser og selvopfattelse matchede det. Jeg undgik 'Barbie'-lyserød og alt, jeg anså for at være for skrøbeligt og feminint. Måske var det, fordi jeg stræbede efter at blive opfattet som stærk og mere kompetent i de mandsdominerede brancher inden for kunst og musik, som jeg var interesseret i i begyndelsen af 2000'erne. Nu, som kvinde, er jeg blevet mere moden og er begyndt at omfavne min blødere, mere feminine side, og jeg ser det faktisk som en styrke. Jeg blev mere tiltrukket af de mere stereotypisk feminine farver, og begyndte at eksperimentere med delikate penselstrøg. Jeg omfavnede lyserød, og derefter åbnede sluserne – alt blev lyserød! Det var interessant at iagttage denne udvikling, og det kan altid svinge tilbage i den anden retning, når jeg føler, at det er tid til noget nyt. Dog er det afgørende at fuldt ud omfavne og forstå alle facetter af sig selv for at skabe det mest autentiske arbejde.


Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?


Jeg har altid haft svært ved at være selvsikker, og jeg har ofte været alt for medgørlig og hurtig til at sige ja for at behage andre. Selv om dette måske også er påvirket af kultur og personlighed, tror jeg, at det kommer mere naturligt for mænd, der historisk set har haft flere ledende stillinger i forskellige brancher, herunder indenfor kunstverdenen. Det er ting, jeg stadig arbejder på, men jeg har indset, at hvis man ikke selv støtter sit arbejde, vil ingen andre gøre det!

I Storbritannien mener jeg, at klasse og opvækst spiller en betydelig rolle i at møde udfordringer og barrierer for at blive en succesfuld kunstner (selv om jeg erkender, at jeg allerede har været heldig på mange måder ved blot at være født i et sikkert og frit land). Hvor jeg voksede op, i Southside i Glasgow, kendte jeg ingen kunstnere og overvejede ikke engang, at det var en realistisk karrieremulighed. Jeg skal dog sige, at siden jeg som voksen er dykket dybere ned i min kunst, har jeg mødt mange støttende kvindelige kunstnere, der har opmuntret mig og mit arbejde. At opbygge sit eget fællesskab og netværk kan være mere udfordrende, hvis du ikke er født ind i en familie af kunstnere og ikke har nogen forbindelser til kunstverdenen, men det er muligt og det har været en sjov og styrkende del af min kunstneriske rejse.

Separation-2021LOW.jpg__PID:9e1163a0-25a1-4ed3-ac45-60001514e8ac