EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: SHANI LESEMAN


Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver


Mit navn er Shani Leseman. Jeg arbejder som kunstner i Haag, Holland. Mine værker berører emner som spiritualitet, magiske praksisser, symbolik og objekter som bærere af betydning. Jeg ser mange ligheder mellem en praksis med magi og min praksis som kunstner, hvor brugen af intuition og handlingen med at lytte er centrale. I øjeblikket arbejder jeg sammen med G.C. Heemskerk på monotypier om duer. For mig er det også vigtigt at lytte til og tage mig af dyr, så det laver vi også værker om. Jeg arbejder også med keramiske værker om det ydre rum, lærer at male med naturlige pigmenter, og har netop færdiggjort en publikation, der dokumenterer keramiske talismaner, som jeg har lavet.

m9.jpg__PID:2e3868fe-b44a-47d1-a6bd-ad697e28b615

Shani har KUMISO dress på.

m11.jpg__PID:4f85c946-1eda-4583-ab2e-3868feb44ae7

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg er heldig at være omgivet af mange kvindelige kunstnere, der inspirerer mig. For at nævne nogle stykker:

Trees Heil på grund af hendes legende og ærlige måde at skabe sit eget magiske univers i sine billeder. Hun har en uudtømmelig kilde af ideer og energi til at fortsætte med at arbejde.

Isabel Cavenecia, hendes intuitive arbejdsmetode (og beskyttelse af den), de overjordiske men genkendelige historier fortalt i hendes billeder og rørende videoværker.

Shanna M. Casey for hendes måder at oversætte en spirituel rejse og forbindelse til naturen ind i hendes arketypebilleder og poesi. Shanna har også lavet disse studieportrætter.

På hver deres måde berører alle disse praksisser det feminine.

m1.jpg__PID:85c9461e-da05-432b-ae38-68feb44ae7d1

Shani har KUMISO dress på.

m8.jpg__PID:2b2e3868-feb4-4ae7-91a6-bdad697e28b6

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

At være en kvinde påvirker uundgåeligt, hvordan jeg oplever min spiritualitet, hvilket jeg derefter oversætter til mine værker. Mine oplevelser af at være i havet eller hvad jeg drømmer om, finder vej ind i mine malerier. Min praksis med magi eller heksekunst har også meget at gøre med at være kvinde på grund af dens lange historie forbundet med undertrykkelsen af kvinder, forbindelsen til hinanden og brugen af intuition.

Min måde at arbejde på, hvor intuitionen er førende og jeg forsøger at lytte til hvad værket selv ønsker at blive, kan også ses som feminin energi. Denne energi sætter følelse over tænkning, hvilket jeg finder vigtigt i mit arbejde. Både i skabelsen af det og hvordan det bliver opfattet. Jeg ser en ændring i kunstverdenen, hvor der synes at være interesse for spiritualitet og magi i kunsten. Jeg er glad for at se, at denne intuitive eller associerende arbejdsmåde bliver mere og mere velkommen.

m4.jpg__PID:1eda0583-2b2e-4868-beb4-4ae7d1a6bdad

Shani har MEHARM skirt på.


Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?


Jeg tror ikke, at det at være kvinde har gjort det mere udfordrende for mig at være inden for kunsten. Jeg har haft fantastiske muligheder for at arbejde sammen med kvindelige kunstnere og kuratorer, og jeg føler mig fri til at følge ideer, som de kommer. Måske har det mest udfordrende ved at være kvinde, været at beskytte kilden til mit arbejde uden at forsøge at (over)forklare det. At skabe og holde plads til det følelsesmæssige, spirituelle, intuitive og associerende.

m3.jpg__PID:461eda05-832b-4e38-a8fe-b44ae7d1a6bdm5.jpg__PID:da05832b-2e38-48fe-b44a-e7d1a6bdad69

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Jeg ønsker, at folk bemærker at jeg har det sjovt med mit arbejde og at denne opmærksomhed og energi bliver indkapslet i lærredet eller skulpturen. Jeg ønsker at værket bliver en invitation til at se, at magi er overalt omkring os. Jeg ønsker ligeledes at seerne oplever symboler (og deres betydninger) ikke kun i sine deres drømme, men også i livet.

m10.jpg__PID:3868feb4-4ae7-41a6-bdad-697e28b6152f

Shani har BABYLOMA dress på.