EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: ROSA ROBERTS

Navn: Rosa Roberts
Lokation: London, UK
Hjemmeside: www.rosaroberts.com
Instagram: @rosa_roberts_

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver
Mit navn er Rosa Roberts. Jeg er maler og trykker. Jeg bor og arbejder i London.

Jeg arbejder mest på primet pap i øjeblikket, da jeg kan lide den tekstur, som det låner malerierne på grund af bølgepappet, som bryder op til overfladen på det lag jeg lægger på toppen.

Jeg har arbejdet i et halvt år på en serie kaldt ‘Tropical Gardens’ baseret på nogle skitser jeg lavede imens jeg var på ferie på Bali lige inden lockdown. Jeg er ofte draget af at skildre frodige blade, frugt og natur. “levende ting” kalder jeg det. Tekstur, farve og tykke markeringer er vigtigt i mine værker.

Jeg har arbejdet som maler på fuldtid siden lockdown og før det, kørte jeg en virksomhed, der lavede tegne-workshops på museer og jeg tog mig kun lidt tid til selv at male, når det var muligt, selvom jeg studerede maleri på Central Street Martins. Jeg nyder mit nye liv som fuldtids kunstner og nyder chancen for at udvikle digitale prints, Linoleumstryk, malerier af alle størrelser og at arbejde på kommissioner og udstillinger regelmæssigt. Jeg udlever min drøm nu. Jeg elsker det.

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?
Jeg har aldrig rigtig tænkt på nogle ulemper karrieremæssigt ved at være kvinde. Jeg føler mig ikke holdt tilbage af eksterne kræfter, jeg føler at min egen tillid, energi og fokus er den eneste begrænsende faktor. Manglende tillid kunne måske være relateret til at være det ikke-dominerende køn I vores samfund, men det kunne også bare være personligt og personlighedsrelateret. Det har taget mig lidt tid at komme til det stadium, hvor jeg laver det jeg altid har drømt om (jobbet som fuldtidskunstner). Men enhver krops vej er forskellig og karriere kan være blæsende og lineær. Jeg har ikke børn endnu, selvom jeg gerne vil have dem ideelt, og jeg er klar over, at dette faktum har gjort det muligt for mig at fokusere udelukkende på min praksis på dette tidspunkt, hvilket har ført til en enorm udvikling i mit arbejde.

Kan du nævne nogle andre kvindelige (kunstner), der inspirerer dig og forklare hvorfor?
Der er så mange kvindelige kunstnere, som jeg elsker. Tracy Eminfor hendes ærlighed og følelsesmæssige råhed til Florence Hutchins saftige collager af interiør og hjem. Nettle Grellier, Tracey Slater, Daisy Tortuga, Selby Hi. Jeg elsker at se folks arbejde og proces på Instagram. Enver som arbejder med stringens, dybde og en vilje til at prøve nye ting og processer af.

Hvad har været det mest udfordrende aspekt ved at være kvindelig kunstner?
Jeg har ingen erfaring med at være en mandlig kunstner, så har ingen idé om hvordan de udfordringer jeg står overfor, er baggrund af at jeg er kvinde. Men jeg vil sige, at den største udfordring for mig, var at afsætte tid nok til arbejdet, promoverer det og afvikle det til salg, til et anstændigt nok niveau til at kunne leve af det. Dette er den største udfordring, jeg tror i enhver kunstnerisk karriere. Når du kan arbejde på det fuldtid kan det hurtigere udvikle sig også mht. salg.

Lockdown og Artist Support løfte var centrale grunde til, at jeg var I stand til at gå fra at kører en forretning fuldtid til at kunne male. Da lockdown startede og mit andet arbejde stoppede, lovede jeg mig selv, at jeg ville skabe noget fire timer om dagen, fem gange om ugen. At skabe noget er som en motor. At få kvaliteten af arbejdet op er den største udfordring, og det sker ved at lægge timer i og have timer til at lægge i.

Hvad kunne du tænke dig, at folk bemærker ved dine værker? 
Jeg vil gerne have folk til at lægge mærke til min unikke frekvens af energi i mit kunstværk. Som en slags visuel energisk signatur, der løber igennem det hele. Jeg vil gerne have dem til at lægge mærke til vitalitet og livskraft og skønhed og interesse i livet og naturen. Jeg vil forhåbentlig også tro at mine malerier løfter folk op, og jeg vil gerne have dem til at følge sig begejstrede for farverne. 

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.
Følg MUNTHE ART MONDAY her