SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: MUOFHE MANAVHELA

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Muofhe Manavhela, jeg er 24 år gammel, og jeg bor og arbejder som kunstner i Johannesburg. Jeg fokuserer primært på maling og grafisk tryk, men udforsker også lejlighedsvis forskellige kunstneriske udtryksformer. Generelt set er jeg en alsidig kunstner, der udfører flere kunstneriske discipliner.

screenshot (3).PNG__PID:5f69023a-3f62-4752-a3bf-6060e733cc1e
IMG_0576.jpeg__PID:622752e3-bf60-40e7-b3cc-1e2c1c158c58


Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?


Der er så mange, som jeg kunne skrive om. Jeg er heldig at være i en tid, hvor mange kvinder i kunstbranchen kommer frem sammen med mig, nogle af dem er jeg heldig at kalde venner. Vi ønsker hinanden det bedste og støtter hinanden. Hvis jeg skal vælge en lige nu uden at tænke for meget over det, må det være Cinthia Sifa Mulanga - Jeg elsker hende! Jeg har set Cinthia vokse gennem årene, og det, jeg beundrer mest ved hende, er den urokkelige ynde, hun har bevaret gennem alle ændringerne. Cinthia er stadig den samme nu, som da jeg mødte hende for år tilbage og det synes jeg virkelig er inspirerende. Denne branche kræver meget af dig, og jeg frygter meget, hvordan disse forventninger kan føre til ubemærket forandring, men Cinthia minder mig bedst om, hvordan man forbliver jordnær. Du kan mærke denne forankring i hendes arbejde, fordi hendes fremskridt føles så naturlige.

Muofhe har Mint shirt og Mirache vest på.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

At blive taget seriøst er en betydelig udfordring for mig. Mit kunstværk kan ved første øjekast virke legende, men personligt er jeg ret genert og reserveret. Jeg tror, at folk ved første indtryk måske ikke forstår dybden af min respekt for værdighed. Jeg forventer respekt, fordi det er en værdi, jeg værdsætter, og som jeg giver til andre. Derudover insisterer jeg på at blive taget seriøst, fordi jeg tager mig selv alvorligt. I mine stille, intime øjeblikke reflekterer jeg over mit formål, og når jeg træder ind i det offentlige rum, ønsker jeg at omgive mig med mennesker og ting, der harmonerer med dette formål.

Dette skaber vanskeligheder, fordi folk ofte danner meninger baseret på første indtryk. Det indtryk, jeg giver, er ægte, men der er yderligere lag, der kræver tid og en kompleks forståelse. Det er disse lag, der virkelig definerer mig, og de fortjener mest opmærksomhed fra andre.

IMG_0581.jpeg__PID:52e3bf60-60e7-43cc-9e2c-1c158c5825d9


Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg forsøger ikke at lade kvindelighed påvirke min karriere mere negativt, end jeg tillader den at bidrage til min karriere. Mit arbejde er et eksempel på dette. Mit arbejde afspejler kvindelighed i alle dens kompleksiteter, det gode og det dårlige. Jeg tror, at ved at lade min kvindelighed, eller rettere min overgang til kvindelighed, inspirere mit arbejde, har det også tilladt mig at føle mig smuk gennem hele processen og som et resultat vise denne skønhed både i min person og i mit arbejde.

 Men hvis jeg skal tænke over, hvordan det påvirker mig, tror jeg, at den måde, kvindelighed påvirker mange kvinder i deres respektive karrierer, handler om at fastslå sin position blandt de mennesker omkring en. Jeg er meget ung, og jeg begyndte endnu yngre. Jeg har måttet arbejde meget hårdt for at blive taget seriøst, og jeg har ofte måttet kæmpe for den respekt, jeg fortjener.

Muofhe har Mint shirt på.

IMG_0559.jpeg__PID:3a3f6227-52e3-4f60-a0e7-33cc1e2c1c15


Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?


Glæden og trøsten. Jeg plejede altid at sige, at jeg ønsker, at mit arbejde langsomt ændrer folks forudbestemte ideer, stereotyper og meninger om kvinder, især sorte kvinder. Jeg plejede at sige dette primært med hensyn til skønhedsstandarder, og nu, som mit arbejde udvikler sig, handler det mere om kvindeessensen som helhed. Skønhed er en del af kvindeoplevelsen, fordi kvinder er så smukke. Jeg har dog højere tanker om skønhedsidealer. Skønheden i alle kvinder er, at de er unikke og vi skal anerkende skønheden i at være forskellige.

screenshot (2).PNG__PID:875f6902-3a3f-4227-92e3-bf6060e733cc

Muofhe har Mint shirt på.