EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: JURENA MUNOZ

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Hej, mit navn er Jurena Munoz, også kaldt Jumu. Jeg er en kunstner med rødder fra Peru og Chile, født og opvokset i Tyskland. Jeg har boet i Berlin de sidste tre år. Jeg arbejder med mange forskellige medier af kunst, såsom muralisme, optræden, kanvas, scenedesign og installationer. Jeg nyder at udforske forskellige materialer og medier, og prøver altid at finde nye udfordringer i mit arbejde.

Min inspiration kommer fra den latinske amerikanske kultur, med alt dets rige farver, materialer og teksturer. Den præcolumbianske kultur, myter og forbindelsen mellem mennesker og naturen, er vigtige temaer som går igennem min kunst. Jeg er også fascineret af menneskets kostumer, dans samt den store verden af masker.

Jeg er også stærkt influeret af kulturelle udvekslinger, og af myterne og legenden af Latin Amerika. Igennem hendes kunst, skaber hun unikke, surrealistiske verdener og forbinder forskellige kulturer og hendes egen kulturelle herkomst. Hendes arbejde reflekterer artistisk vision, formet af diversitet og hendes egne rødder.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Som kvinde i kunstbranchen, har jeg været med til at konfrontere diskrimination og sexisme, hvilket har motiveret mig til at være mere politisk opmærksom, både for mig selv og min kunst. Jeg bruger min kunst, som en platform til at adressere problemer såsom ulighed mellem kønnene, racistisk diskrimination og social uretfærdighed.

Jeg føler, at jeg som kunstner, har en vis form for ansvar til at bruge min platform til at skabe opmærksomhed og inspirere for forandring. Kunst har den stærke styrke, at det kan fremkalde følelser og samtaler – og den styrke vil jeg bruge til at gøre en positiv indflydelse i verden.

Jeg finder også inspiration af andre kvindelige kunstner, som har banet vejen for mere mangfoldighed og inklusivitet. At se deres succes og udholdenhed motiverer mig til at fortsætte med at skubbe grænser og udfordre status quo i min egen kunst.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Styrken af den feminine energi inspirerer mig konstant i min kunstneriske praksis. Kvinder såsom fotograf Phyllis Galembo, som rejser verden rundt og opfanger portrætter af traditionelle kostumer og fejringer, og murmaler som Hera Akut, som åbnede mine øjne, som en af de første kvindelige murmaler i Tyskland. Der er også mange andre kvindelige kunstner i mit nærmiljø som inspirerer mig.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

I begyndelsen da jeg startede som kunstner, så jeg ikke mange kvindelige kunstnere, men vi bliver flere og flere, og mere synlige. Der er dog stadig en mangel af synlighed og repræsentation af kvinder på den kunstneriske scene, da vi stadig forbliver en minoritet. Men med styrke og en klar stemme, føler jeg, at jeg prøver at forbinde og forene styrkerne. Som en kvindelig kunstner og murmaler forsøger jeg, at inspirere kvinderne omkring mig. For mig, er at netværke med andre kvinder i den samme branche altid en stor støtte. Jeg føler, at vi har en netværk af kvinder som støtter hinanden.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Min intention er at transformere mennesker ind i min kunst, og udfordre deres perspektiv ved at fremvise de vibrerende farver som eksisterer, udover sort og hvid. Jeg opnår dette igennem min kunst, hvilket inkorporerer kostumer, masker, dans og musik, som er med til at skabe en fordybende oplevelse, der føles som en rejse til et fjerntliggende land. Jeg håber, at jeg kan inspirere andre til at se det smukke i livet på trods af dets udfordringer.

Jurena har vores jakkesæt fra Spring Summer 2023 på - JACOB blazeren med de matchende JADIE bukser