SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: ISIS-MARIA NIEDECKEN

INSTAGRAM: @isis_ni
WEBSITE: www.isis-maria.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver.

Mit navn er Isis, og jeg er kunstner, mor og model. Mine malerier indrammer små momenter af glæde i nutidige øjebliksbilleder. Inspireret af det farverige hjem, som jeg bor i med min partner og søn, viser mine malerier vores hverdagsliv på ærlig vis ved at skabe små fortællinger. At bo med en 2-årig og se verden gennem hans øjne er en stor kilde til inspiration for mig. Hans opfattelse og associationer spiller en stor rolle for min kreativitet.

”Der er altid blomster til dem, som ønsker at se dem” (Matisse) er et citat, der vejleder mig i mit arbejde som kunstner. At finde skønheden i hverdagens må øjeblikke og oversætte dem gennem kunsten og at give beskueren en form for eskapisme og glæde. Det er hovedårsagen til det, som jeg laver. Specielt under pandemien, hvor samfundet længtes efter opmuntring, havde jeg lyst til at dele disse øjeblikke, der beriger mit liv så meget. Fra minder om sommerferie til euforiske morgenmadsseancer med et lille barn. Stillebener kan indfange øjeblikke fulde af energi. At lege med proportioner og perspektiver samtidigt med at bruge stærke farver, skaber en livlig men også balanceret komposition. 

Kan du forklare nærmere, hvordan det at være kvinder har påvirket din karriere?

Det at blive mor har påvirket min karriere i en positiv retning. Ved min stræben efter at blive en god mor, har jeg fundet modet til at være den jeg har lyst til at være. Til at være ærlig med mig selv, og til at tillade mig at gøre de ting, som jeg finder glæde ved. Hvis man kigger på det, er det egentlig lidt trist, at det skulle tage det at blive mor for, at jeg tillod mig selv at blive kunstner. Jeg tror, at mænd og drenge er mere motiverede til at gå efter deres drømme, og dermed har de også mere selvtillid til at gøre det.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg beundrer virkelig Johanna Dumet, Monja Gentshow, Denise Rudolf Frank og Nadia Jaber. Deres kunst føles ærlig og reel. Det rører mig og inspirerer mig.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Eftersom min kunst mest har levet på Instagram og på min hjemmeside, så føler jeg ikke rigtigt, at jeg tilhører en bestemt kunstscene. Men måske er det min udfordring at finde en naturlig vej ind uden at blive dømt på, at jeg bruger Instagram aktivt. Jeg har en fantastisk gruppe af venner, som støtter mig, er der for mig, åbner døre og som taler mig op.

Hvad kunne du tænke dig, at folk bemærker ved dine værker?

Jeg ønsker, at folk kan mærke glæde, se tingene gennem barnlige perspektiver og måske huske på deres egen barndom. At åbne op for, at de kan se de små detaljer ved hverdagslivet.  

Isis-Maria har vores Alugano top og Ancaster strik-vest på.