SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: HEATHER CHONTOS

Instagram: @heatherjchontos
Website: www.heatherchontos.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Hej, mit navn er Heather Chontos. Jeg er professionel kunstner, som er vokset op i Hudson Valley, New York, men jeg bor nu permanent i det sydvestlige Frankrig. Jeg har arbejdet som set designer og kreativ direktør for magasiner og filmproduktioner i næsten 20 år i London, New York og Los Angeles. Jeg havde mit første soloshow i London, da jeg var 23 år gammel, men jeg blev skræmt af usikkerheden omkring det, og kom først tilbage for at udstille mange år efter. Jeg har altid malet og tegner, men kastede mig først helhjertet ud i projektet i 2008, da jeg havde født min anden datter. Det var en skræmmende beslutning, men den bedste jeg nogensinde har taget.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Der er mange ting ved at være kvinde, som har en påvirkning på min karriere. Først og fremmest det at jeg er singlemor til to døtre. Ansvarsbyrden for et andet menneskes liv er noget, som jeg har kendt til siden jeg var 21. Hele mit voksne liv har været et kompromis mellem hvordan jeg arbejder og er mor. Ud over det fokuserer jeg ikke på noget udover, hvad der føles rigtigt for mig og min familie. Jeg lader ikke meget komme i vejen for mit gå på mod og min rejse.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg har altid synes, at Joan Mitchell var en imponerende kvindelig kunstner. Ikke blot for hendes store, smukke malerier, men også for den måde hun navigerede i en meget mandsdomineret verden i New York på et tidspunkt, hvor der ikke blev givet meget opmærksomhed til kvindelige kunstnere. Hun flyttede også til Frankrig og formede et liv fri for samfundets normer omkring, hvad hun burde gøre. I en film, der er lavet omkring hendes liv, fortæller hun om, hvordan de i Frankrig kaldte hende ”sauvage” som betyder vild. Jeg elsker det!

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Ærligt talt, så handler det igen om moderskabet. Der er mange dage, hvor jeg mest af alt har lyst til at koncentrere mig i mit studio og give mig hen til kreativiteten og ikke komme ud før en dag eller to senere, men det er bare ikke en mulighed, når du skal lave aftensmad, morgenmad, hjælpe med lektier eller lytte til dagens historier fra skoledagen. Jeg har fundet en måde at skabe en balance, og stadig finde tid i løbet af skoledagen til at give mig hen til mit arbejde. Der er altid moderstemmen i mit hoved som gør mig meget opmærksom på mine omgivelser. At male er som en dyb meditation for mig, der reflekterer det inderste af mig selv. Hvem ved, måske ville dette fokus ikke være muligt uden udfordringerne ved at være mor. Måske er det gennem denne udfordring, at jeg har fundet min styrke og min stemme i kunstverdenen.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

At det er ægte kærlighed og observationer af den naturlige verden som puttet ind i hvert eneste maleri, tegning eller skulptur, som jeg laver. At det kommer fra et sted med ærlighed og en passion for ytringsfrihed i alt, hvad jeg gør.

Heather har vores DAWSON jakke og DAVIS cardigan på.