EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: CORTNEY HERRON

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Cortney Herron, og jeg er en samtidskunstner fra Los Angeles, Californien. Min kunstneriske rejse stammer fra min dybe forbindelse til naturen og den fred naturen bringer. Jeg oversætter den skønhed og ro jeg finder i naturen på mit lærred gennem kraftige – med samtidige rolige farver. Jeg arbejder med akrylmaling og oliemaling til at skabe organiske former der skaber en følelse af forbindelse til den naturlige verden.


Cortney har DRUZ knitIKANER beanie og LEIGH belt på.

IMG_5166.JPG__PID:ec6f4391-31b0-4542-8042-d950893e3d4f
Bloom.JPG__PID:48781a67-c64a-4038-a2b1-ec6f439131b0


Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

At være kvinde i kunstverdenen har været lidt af en rejse. Det har både været udfordrende og skabt muligheder for mig på samme tid. Jeg tror på mit perspektiv som kvindelig kunstner tilføjer mange lag til min kunst. For mig handler det om at bringe kvindeligheden frem i mine værker og sætte pris på den styrke den bringer. I nogle tilfælde har det at være kvinde også åbnet dørene op for betydningsfulde samarbejder og samtaler. Jeg føler derfor at det er enormt vigtigt at den stemme og den platform jeg har, taler til min autenticitet. Det er noget af det der styrker mig mest som kvindelig artist.

PositionNo7.png__PID:b2f08c56-4878-4a67-864a-e038e2b1ec6fIMG_4954.JPG__PID:1a67c64a-e038-42b1-ac6f-439131b04542PositionNo2.jpg__PID:81139f82-b2f0-4c56-8878-1a67c64ae038lemonSqueeze.JPG__PID:cfbc8113-9f82-42f0-8c56-48781a67c64a


Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?


Jordan Casteel er enormt inspirerende i form af den autenticitet og tilstedeværelse der er i hendes værker. Hendes evne til at opfange essensen af hendes subjekter er både magtfuldt og intimiderende. Casteels malerier repræsenterer ikke blot mennesker, de er også med til at fejre den menneskelige oplevelse. Helt frygtløs udforsker hun identitet og kultur og skaber portrætter der reflekterer skønheden og kompleksiteten af individet. Jeg resonerer med ærligheden i hendes værker og stræber efter at skabe det samme i mine værker.

Georgia O'Keeffe har også været en langvarig inspirationskilde på grund af hendes enestående skildring af naturen. Hendes evne til at forvandle det almindelige til det ekstraordinære er virkelig betagende - især i hendes afbildninger af blomster og landskaber. O'Keeffes arbejde udtrykker en dyb forbindelse til den naturlige verden, noget jeg også stræber efter at formidle i min kunst. Måden hun fremhæver essensen af hvert motiv gennem farve og form, inspirerer mig til konstant at udforske den skønhed i den omgivende natur, der har formet min egen kunstneriske vision.

Både Casteel og O'Keeffe, med hver deres karakteristiske stil, udtrykker en forpligtelse til autenticitet og en forbindelse til deres motiver, hvad enten det er mennesker eller natur. Det er denne autenticitet og evnen til at fange livets essens, der dybt resonerer med mig og driver min egen kunstneriske udforskning.

PositionNo2.jpg__PID:81139f82-b2f0-4c56-8878-1a67c64ae038


Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?


En af de mest komplekse udfordringer, jeg står overfor som kvindelig kunstner, drejer sig om samfundets forventninger og det nuancerede pres, der lægges på kvinder. Der er en fin balance at mellem at opretholde personlige ambitioner og de eksterne forventninger, der ofte følger med at være kvinde generelt. Samfundet pålægger ofte tidsfrister og milepæle, hvilket skaber en følelse af hast, der kan overskygge den organiske, udviklende karakter af ikke kun den kunstneriske proces, men også udviklingen som menneske.

At stræbe efter ægthed i mit arbejde betyder nogle gange at udfordre forudfattede opfattelser og stereotyper, hvilket i sig selv kan være en rejse. Presset for at overholde visse standarder, om det så er inden for emneområde, stil eller karriereudvikling, kan være en konstant undertone. Det er en løbende forhandling mellem at forblive tro mod min kunstneriske vision og imødegå eksterne forventninger, alt imens jeg forsøger at nedbryde barrierer og udfordre normer.

Yderligere kan de bredere samfundsmæssige forventninger, der pålægges kvinder, såsom tidslinjer for karrieremilepæle og samfundsroller, tilføje et ekstra lag af kompleksitet. At balancere personlig og professionel vækst samtidig med at udfordre disse tidsfrister kræver en bevidst indsats. Det handler om at skabe en vej, der stemmer overens med min kunstneriske rejse i stedet for at give efter for eksternt pres. Men på trods af disse udfordringer ser jeg dem som muligheder for vækst og transformation. Ved at navigere i og udfordre disse forventninger håber jeg at bidrage til en bredere ændring i kunstverdenen, hvor ægthed og kreativitet kan blomstre uforstyrret af samfundets forventninger.


Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?


Jeg ønsker, at folk skal føle en følelse af forbindelse, når de engagerer sig med min kunst. Om det er de harmoniske farvepaletter, der vækker ro, eller skildringer af den menneskelige form, der fanger øjeblikke af introspektion og dagdrømme, sigter jeg mod at skabe en emotionel resonans. Jeg ønsker, at beskueren skal genkende ægtheden i hvert værk, hvor regler om perspektiv og proportioner er sat til side. I sidste ende håber jeg, at min kunst fungerer som en påmindelse om skønheden i både vores indre og ydre verdener, og skaber en følelse af harmoni og forbindelse.


Cortney har DRUZ KNIT og IKANER beanie på.