SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: CANAL CHEONG JAGERROOS

Instagram: @canal.cheong.jagerroos
Website: www.canalcheongjagerroos.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Canal Cheong Jagerroos, jeg er en kinesisk visuel kunstner. Jeg er opvokset i en kunstnerisk familie i Macau. Jeg bor og arbejder til daglig både i Helsinki, Shanghai, Nice og Berlin.

De sidste 30 år har jeg boet og arbejdet i syv forskellige lande, fra Asien til Europa og Afrika. Hvorvidt det er bevidst eller ubevidst, har den unikke oplevelse af at have boet i så kulturelle steder influeret min kunst meget. Jeg har opdaget at krydse grænserne mellem øst og vest, opleve forskellige kulturer, kan være både konstruktiv og dekonstruktiv, men altid inspirerende.

Jeg er velbekendt med kontrasterne af både den østlige og vestlige kunst. I mine kunstværker, prøver jeg at genopbygge sprog, tegn og symboler. Jeg inkorporer motiver med et miks af forskellige materialer, såsom oliemaling, akryl, rispapir, pigment og blandede materialer. Disse motiver fungerer ofte som indgange til andre verdener eller områder, og antyder fantasiens muligheder. Her begiver jeg mig ud på en rejse med introspektion, provokerende tanker og refleksion over forskellige aspekter af livet, identiteten og den menneskelig oplevelse.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg ser mig kun som en kunstner, så at være en mand eller kvinde påvirker ikke min kreative vej. For mig er det vigtigste at begive sig ud på en uforglemmelig rejse, en odysse af selvudvikling og opdagelse samt udforskning. Det er en fordybelse i et rige, hvor idéer og følelser fletter sig ind i hinanden, hvor kreationer bliver født, og som overskrider grænserne for vores menneskelige eksistens.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg finder Yayoi Kusama og hendes avantgarde installationer samt hendes udforskning af uendelighed, meget inspirerende. Andre kvindelige kunstner såsom Cindy Sherman, Tracey Emin og Marina Abramovic finder jeg også inspirerende. Jeg er specielt helt vildt med Tracey Emin’s arbejde, som omfavner følelser og sårbarhed af den menneskelige oplevelse.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Måske er en af vores største udfordringer for kvindelige kunstnere; eksistensen af den dybtliggende køn bias i kunstbranchen. Historisk set blev kvindelige kunstnere ofte marginaliseret, overset eller afvist.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

For mig er det vigtigt at min kunst snakker for sig selv. Jeg håber, at kunne åbne et vindue eller en ny dør til publikummet, hvor de kan navigere og udforske et nyt prospektiv i deres eget livsrejse.

Canal har vores GRANOLIA jakke og GALVINA bukser på.