SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: CAMILLA ENGSTRÖM

Instagram: @camillamengstrom
Hjemmeside: camilla-engstrom.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Camilla Engström. Jeg er kunstner fra Stockholm, Sverige men er lige nu bosiddende i Los Angeles, USA. Lige nu fokuserer jeg mest på at male. Når det så er sagt så er jeg ivrig efter at kaste mig ud i at lave skulpturer og film. Jeg kan rigtig godt lide at male landskaber, men jeg maler dem sådan, som jeg forestiller mig de ser ud, når jeg mediterer med lukkede øjne. At finde inspiration ved at bruge tid i naturen er vigtigt for mig. Jeg har altid en roligere fornemmelse i krop og sind, når jeg kommer tilbage til studiet. Jeg kan godt lide bløde former med en masse behagelige og rare farver. Det handler mere om, hvordan naturen føles end hvordan den ser ud.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Mine værker er meget rolige, feminine og nogle gange kære. Jeg har måttet kæmpe for at blive taget seriøst som kunstner. Jeg blev opdraget til at være en god lytter, og jeg har sidenhen måtte lære at lytte til min krop og min intuition. Min kunst er meget intuitiv.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Yayoi Kusama, fordi hun banede vejen for asiatiske kunstnere i vesten. Georgia O’Keeffe, på grund af hendes smukke landskaber og hendes inspirerende ørkenlivsstil. Mary Herbert, fordi hun er fantastisk som kunstner og som person. Jeg elsker at lytte til det, som hun har at sige. Hendes sind og hendes tankeprocesser er utroligt inspirerende for mig.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Sommetider er det en udfordring at blive taget seriøst og ikke blive undervurderet, talt ned til eller blive dårligt betalt. En del af udfordringen ligger i, at jeg skal lære at se min værdi som kvinde og ikke spilde min tid på at overbevise andre om mit værd, når de ikke er klar til at indse det.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

En indre glæde og ro. Jeg ønsker, at folk bliver beroliget af min kunst. Det er mit håb, at de farver som jeg bruger, kan bringe energi ud til beskueren. Jeg droppede ud af skolen og blev selvlært kunstner, og det håber jeg kan inspirere andre til at tage skridtet selv. Alt er muligt. Det tog mig 7 år før jeg kunne leve af mit arbejde som kunstner, og jeg fortryder det ikke et sekund. Alle udfordringer og fejlene gjorde mig til en bedre person.