SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: ANYA PAINTSIL

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Anya Paintsil, jeg er en tekstil kunster og maler fra South East London. Min far er fra Ghana og min mor er fra Ynys Mon, en lille ø ud fra Wales, men jeg er opvokset i North East wales. Jeg får meget af min inspiration fra min herkomst, både i de kunstformer jeg arbejder med, de teknikker jeg bruger og inspirationen bag mine værker. Jeg er opvokset i et hjem med en masse vestafrikansk kunst – masker, skulpturer og mønstrede stoffer som Kente og afrikansk voks print. Udover det er jeg også blevet oplært i britisk kunsthåndværk af min biologiske mormor, som også har lært mig at lave tæpper.

studio-shot2-.jpg__PID:45563ff2-ba6e-4c06-9bd0-d1ae2c052d71
except-for-knitting.jpg__PID:2ab7c891-4556-4ff2-ba6e-6c06dbd0d1ae


Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Mit arbejde som kunstner stammer fra min interesse i kvindernes kreative arbejdskraft gennem tiden. Dette ses både i min brug af forskellige tekstiler, og i min brug af forskellige afrohår styling teknikker. Min kunst har mange feminine kvaliteter og størstedelen af de karakterer jeg skaber i mine værker er kvinder. I min karrierer har jeg ofte følt at der var en bias omkring mine værker, og at de ikke er blevet anset som skønkunst på grund af de feminine konnotationer kunstformen har med sig. Dog føler jeg at dette er ved at ændre sig.

studio-shot-9.jpg__PID:1b336c38-3648-4e7d-ba18-0685eba228bdExcept-now-I'm-drinking-21.jpg__PID:b7c89145-563f-42ba-ae6c-06dbd0d1ae2c


Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?


Jeg elsker Dindga McCannon og Faith Ringgold. De er begge pionerer. Mine værker ville ikke eksistere eller blive modtaget på den måde de gør, hvis det ikke var for deres banebrydende arbejde. De har ændre perspektivet omkring tekstilt arbejde og kunst lavet af sorte kvindelige kunstnere.

studio-shot-6.jpg__PID:3ff2ba6e-6c06-4bd0-91ae-2c052d71b0ea


So-I-say-2023.jpg__PID:c8914556-3ff2-4a6e-ac06-dbd0d1ae2c05


Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?


I min dagligdag mærker jeg ikke nogen udfordringer. Jeg er meget heldig at være omringet af andre samlere og gallerister som sætter pris på mine værker og det at jeg omfavner de feminine konnotationer af mit håndværk. De forstår at jeg ikke ønsker at ønsker at glorificere de traditionelle teknikker forbundet med håndværket, men at jeg blot ønsker at promovere dem. Jeg lever måske lidt i en boble. Igennem hele min karriere har jeg hovedsageligt arbejdet med kvinde eget- eller styret gallerier. Det føler jeg mig ekstremt heldig over, da jeg nu har jævnlig kontakt med en masse fantastiske kvindelige kuratorer og direktører fra diverse institutioner og museer. Jeg føler mig meget heldig at være en del af deres cirkel, og jeg har intet andet end håb for kunstverdenen i fremtiden.

studio-shot-1.jpg__PID:2374af4e-f8f0-40b1-8307-bb14459f8674


Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?


Detaljerne og teksturerne! Jeg kan aldrig helt opfange det på camera, så jeg håber at alle dem der ønsker at se mine værker i virkeligheden, kan få lov til det. Jeg bruger mange forskellige teknikker, punch needle embroderi, håndbroderi, låsekrogning, tufting, filtning og de skaber alle forskellige dimensioner i et værk.


Anya har BABE SKIRT og LARUSSA KNIT på.