SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: ANNE MEI POPPE

Web: www.annemeipoppe.com
Instagram: @artbyannemeipoppe

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver.

Mit navn er Anne Mei Poppe, og jeg er en kunstner fra Amsterdam. Jeg har elsket at tegne, male og kreere, siden jeg var helt lille. Jeg er glad for at jeg i dag – efter en længere omvej – kan kalde det for mit arbejde.

Hovedtemaet bag mit arbejde er forbindelse; den måde, hvorpå vores liv er forbundet med hinanden og alt, som der omgiver os. Jeg foretrækker at arbejde på store lærreder. Jeg elsker farver og at skildre den kvindelige krop fra et feminint perspektiv.

Kan du forklare nærmere, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Der har været ret mange kvinder, som har støttet mig undervejs, og jeg føler virkelig et søsterfællesskab blandt kvindelige kunstnere.Med det sagt, så er den sørgelige fakta desværre også, at kvinder er yderst undervurderet i kunstverdenen - ligesom i mange andre brancher. Samtidig er der også en kæmpe vækst i synligheden af kvindelige kunstnere, og i synligheden af gallerier, som fokuserer på kvindelige kunstnere. Generelt tror jeg, at kvinder skal arbejde hårdere for at blive taget seriøst. Jeg ser heldigvis også, at dette langsomt – men endeligt - er ved at ændre sig.

Hvilke andre kvinder (og artister) inspirerer dig og hvorfor?

Jeg beundrer Frida Kahlos arbejde grundet den måde, hvorpå hun udtrykker følelser som poesi i sit arbejde, Yayoi Kusama for sine skulpturer og installationer, Norah Nielson Gray for, hvordan hun portrætterer sine børn samt hendes romantiske brug af farver og Paula Modersohn Beckers ekspressionistiske arbejde – og mange, mange andre.

Sidst, men ikke mindst, så føler jeg mig inspireret af kvinderne omkring mig; min mor, datter og veninder, og de forhold som jeg har til dem. Forbindelse har altid været hovedtemaet bag mit arbejde, og det er hovedsageligt drevet af de forhold, som jeg har til menneskerne omkring mig.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være en kvindelig kunstner?

Helt generelt så tror jeg, at det er hårdere for kvindelige kunstnere at blive tage seriøst og få deres arbejde vurderet retfærdigt. Min egen største udfordring har nok været at give slip på forventningerne til andre, at stole på min egen mavefornemmelse og bare dét at gøre, hvad end jeg har lyst til - at føle sig helt fri af alle forventninger.

Hvad kunne du tænke dig, at folk bemærker i dine værker?

Jeg ønsker, at folk føler sig forbundet. At betragteren ved, at vi alle på en eller anden måde er forbundet. Jeg håber på, at mine malerier minder folk om en særlig følelse eller et sted i deres liv, som de ønsker at holde fast i.

Anne Mei is wearing our ACTIVE pants and AVENDER shirt in the color RUST.